Utrecht-trainer Alflen debuteert tegen prijspakker PEC

Reacties

In de aanloop naar de eerste speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Vrijdag staan PEC Zwolle en FC Utrecht tegenover elkaar in het IJsseldeltastadion (aftrap 20.00 uur) in de eerste Eredivisiewedstrijd van dit seizoen.

Utrecht-trainer Alflen debuteert tegen prijspakker PEC

● Het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht vorig seizoen in het IJsseldeltastadion eindigde in een gelijkspel. Op 1 september 2013 opende Willem Janssen de score namens de bezoekers, maar Stef Nijland bepaalde de eindstand op 1-1.

● In totaal kreeg PEC Zwolle veertien keer bezoek van FC Utrecht in de Eredivisie en slechts driemaal won de club uit Overijssel. De laatste keer was op 6 april 2003, toen Richard Roelofsen een hoofdrol vertolkte met drie treffers tijdens de 3-1 zege.

● Ruim tien jaar later boekte FC Utrecht zijn laatste overwinning bij PEC Zwolle. Nana Asare en Elroy Pappot zorgden voor de zege van de Domstedelingen, aangezien alleen Joost Broerse - die in de periode 2003-07 speelde voor FC Utrecht - daar iets tegenover kon stellen.

● Voor PEC Zwolle begon het seizoen afgelopen zondag met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De winnaar van de KNVB-beker won in De Arena met 1-0 van landskampioen Ajax. Stef Nijland maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor de tweede hoofdprijs in de clubhistorie een feit was.

● FC Utrecht raakte deze transferperiode weliswaar Dave Bulthuis en Steve De Ridder kwijt, maar deed zelf ook uitstekende zaken. Nacer Barazite (AS Monaco), Ruud Boymans (AZ), Anouar Kali (Roda JC Kerkrade), Christiaan Kum (SC Heerenveen), Ramon Leeuwin (SC Cambuur) en Danny Verbeek (Standard Luik) kwamen de club versterken.

● Aan de kant van PEC Zwolle is trainer Ron Jans begonnen aan zijn dertiende seizoen als trainer in het profvoetbal, terwijl Rob Alflen debuteert op de bank bij FC Utrecht. Hij was jarenlang assistent van Jan Wouters, die na afgelopen seizoen afscheid nam.

● In de voorbije jaargang eindigde FC Utrecht met 41 punten uit 34 duels net boven PEC Zwolle, dat met één punt minder elfde werd. Toch speelt de club uit Overijssel later deze maand in de play-offs van de Europa League, aangezien de KNVB-beker werd gewonnen na een 5-1 zege in de finale op Ajax.

● De meest doelpuntrijke editie van PEC Zwolle - FC Utrecht vond plaats op 20 augustus 1986, toen de wedstrijd eindigde in 2-4. Foeke Booy, die in zijn actieve carrière voor beide clubs speelde, nam een van de Zwolse treffers voor zijn rekening. John van Loen maakte twee doelpunten namens de bezoekers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.