Alflen maakt balans op: 'Een frisse, fijne spelersgroep'

Reacties

Nu de voorbereiding erop zit, blikt FC Utrecht-trainer Rob Alflen terug op de oefencampagne. Dat doet hij met een prima gevoel, hoewel er bij de club ontzettend veel veranderde.

Alflen maakt balans op: 'Een frisse, fijne spelersgroep'

Op de eigen clubwebsite constateert Alflen dat FC Utrecht geslaagd is in de opzet die de nieuwe trainer voor ogen had. 'Ik was op zoek naar een frisse, fijne spelersgroep. Nu, na vijf weken met elkaar te hebben gewerkt, kan ik al wel zeggen dat we er in zijn geslaagd een goede groep samen te stellen.' FC Utrecht opent het Eredivisieseizoen komende vrijdag met een uitwedstrijd bij PEC Zwolle.

En dat doet de club uit de Domstad met een behoorlijk nieuw gezicht. Spelers als Dave Bulthuis, Steve De Ridder, Mathieu Delpierre en Jacob Mulenga vertrokken. Daar kreeg FC Utrecht onder anderen Danny Verbeek, Ruud Boymans, Anouar Kali, Christian Kum en Nacer Barazite voor terug. In totaal vertrokken er dertien spelers en kwamen er tien bij. Daarnaast wijzigde ook de technische staf: Alflen nam het stokje over van Jan Wouters en haalde Harry van den Ham als assistent naar Utrecht.

Ondanks de vele mutaties denkt Alflen dat zijn ploeg klaar is voor de seizoenouverture. 'Als je kijkt naar hoe we hebben kunnen werken aan de speelwijze, dan is dat heel positief. Daarin hebben we echt flinke stappen gemaakt. Fysiek en conditioneel staan we er ook goed op', stelt hij tevreden. 'Eigenlijk zijn de voorbije weken grotendeels zo verlopen als ik verwacht had.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.