Wouters aan de slag bij club van Arveladze

Reacties

Jan Wouters heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat aan de slag als hoofd jeugdopleiding bij de Turkse club Kasimpasa.

Wouters aan de slag bij club van Arveladze

Bij Kasimpasa is Shota Arveladze, oud-spits van onder meer Ajax en AZ, de hoofdtrainer. Wouters was in het verleden zelf coach van Ajax en fungeerde bij zowel PSV en FC Utrecht als assistent- en interim-trainer, voordat hij in oktober 2011 de eindverantwoordelijke werd in Utrecht. Afgelopen seizoen maakte hij bekend toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

'Met de opgedane ervaring was het tijd voor een volgende stap in mijn voetballoopbaan', laat de 53-jarige Wouters weten op de site van Sport-Promotion, het bureau dat zijn belangen behartigt. Hij treft in Arveladze een oude bekende. 'Ik ken Shota natuurlijk al wat langer en was bij Ajax en Glasgow Rangers zijn trainer. Onze relatie is altijd goed geweest en nu ik als hoofd jeugdopleiding aan de slag ga in Istanbul, zal ik weer nauw met Shota gaan samenwerken. Daar kijk ik naar uit.'

Het betekent voor Wouters, na zijn periode in Duitsland (als speler van Bayern München) en Schotland, een nieuw buitenlands avontuur. 'Ik heb altijd met veel plezier in het buitenland gewerkt en het is bekend dat het voetbal in Turkije enorm leeft onder de bevolking. Istanbul staat daarnaast bekend als een wereldstad en ik ben erg benieuwd naar de Turkse cultuur.' Wouters was graag aan de slag gegaan als assistent van Phillip Cocu bij PSV, maar daar kwam het niet van. Zodoende kiest de oud-voetballer van FC Utrecht, Ajax, Bayern München, PSV en Oranje voor een avontuur in Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.