FC Utrecht onderneemt stappen tegen Swansea City

Reacties

FC Utrecht heeft genoeg van de handelwijze van Swansea City. De Domstedelingen hebben de Federatie van Betaaldvoetbal Organisaties (FBO) en een Engels advocatenkantoor in de hand genomen om openheid van zaken te krijgen rond de deal van Michel Vorm (30).

FC Utrecht onderneemt stappen tegen Swansea City

De doelman verruilde onlangs Swansea City voor Tottenham Hotspur. Daarnaast was er tussen beide clubs ook een deal met Ben Davies en Gylfi Sigurdsson. Door de ruil tussen de verschillende spelers is het onduidelijk welk bedrag de Londenaren voor Vorm overhadden. Aangezien FC Utrecht een doorverkooppercentage van ruim dertig procent heeft bedongen, wil de club openheid van zaken hebben.

Afgelopen week nam algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht contact op met Huw Jenkins. Daarin meldde de voorzitter van Swansea dat zijn club Vorm voor nul euro van de hand had gedaan, hoewel hij in Wales nog een tweejarig contract had, international is en als een zeer betrouwbare doelman in de Premier League wordt beschouwd.

Swansea meldde op haar eigen website dat zij Vorm voor een niet nader te noemen transferbedrag verkocht zou hebben. Dit staat haaks op de woorden van de voorzitter tegenover Van Schaik. Onlangs werd de transferwaarde van Vorm in Engeland nog op minimaal zeven miljoen pond geschat.

De clubleiding uit de Domstad laat het er niet bij zitten en heeft via de FBO en het Engelse advocatenkantoor Swansea een week de tijd gegeven het bedrag openbaar te maken. De club laat echter niets van zich horen, waardoor FC Utrecht deze week mogelijk contact zal opnemen met de UEFA en de FIFA .

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.