Löw prikkelt Götze: 'Toon dat je beter bent dan Messi'

Reacties

Mario Götze kon na afloop van de WK-finale maar nauwelijks bevatten dat hij was uitgegroeid tot de verlosser van Duitsland. Met zijn goal in de 113de minuut velde de aanvaller van Bayern München niet alleen Argentinië, maar bracht hij ook een heel volk vreugde. Bovendien loste hij zijn belofte in.

Löw prikkelt Götze: 'Toon dat je beter bent dan Messi'

Als sinds zijn debuut op achttienjarige leeftijd is Götze een van de grote, zoniet de grootste, beloften van het Duitse voetbal. Vier jaar later volgde het moment waar hij zijn hele leven aan herinnerd zal worden. In de 113de minuut van de WK-finale in Maracaña maakte hij het enige doelpunt.

Götze nam de bal aan op de borst en volleerde raak. 'Maar ik weet ook niet allemaal wat er gebeurde en kan mijn goal niet beschrijven', aldus de eerste invaller ooit die een WK-finale besliste. 'Ik weet alleen dat dit een ongelooflijk gevoel is. Ik schoot gewoon en dacht: Ik zie het wel. Niet te geloven… Onze droom is uitgekomen. Ik ben enorm trots op deze ploeg. Iedere speler in onze selectie heeft deze prijs dubbel en dwars verdiend', besloot de aanvaller, die door de FIFA tot Man van de Wedstrijd werd verkozen.

Bondscoach Joachim Löw verklapte na afloop hoe hij zijn matchwinner geprikkeld had. 'Hij is een wonderkind. Wat ik tegen hem gezegd heb? Toon de hele wereld dat je beter bent dan Lionel Messi.' Die opmerking bracht Duitsland uiteindelijk de wereldtitel.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.