Topscorer Klose: 'Derde, tweede en nu wereldkampioen'

Reacties

Miroslav Klose nam deze zomer in de gewonnen WK-finale tegen Argentinië niet alleen revanche op de verloren finale van 2002 tegen Brazilië, maar is nu ook de WK-topscorer aller tijden.

Topscorer Klose: 'Derde, tweede en nu wereldkampioen'

De aanvaller van Lazio was trefzeker in de groepswedstrijd tegen Ghana (2-2) en de halve finale tegen Brazilië (7-1 zege). Met zijn vijftiende en zestiende WK-doelpunt passeerde hij Ronaldo, de man die in 2002 nog het verschil maakte.

In Japan en Zuid-Korea veroverden De Goddelijke Kanaries de wereldbeker ten koste van Duitsland. In de finale was Brazilië met 2-0 te sterk voor de Duitsers dankzij twee treffers van Ronaldo. Twaalf jaar later, in Rio de Janeiro, lijkt Klose zijn laatste minuten in het shirt van Duitsland te hebben gespeeld. Al wilde hij dit niet officieel bevestigen.

'Ik heb nog geen beslissing genomen. Dat doe ik pas over een paar dagen', aldus Klose, die in de 88ste minuut werd vervangen door matchwinner Mario Götze. 'Het belangrijkste is dat we het met z'n allen doen. Dit is geweldig. Ik ben een keer tweede geworden, twee keer derde en nu wereldkampioen.'

Gezien zijn leeftijd en het succes in Zuid-Amerika is de kans aanwezig dat Klose na 137 interlands en 71 doelpunten afscheid gaat nemen als international. Bondscoach Joachim Löw grapte na afloop tijdens de persconferentie over de toekomst van zijn spits. 'Met Klose is werkelijk alles mogelijk, zelfs dat hij nog vier jaar doorgaat...'

Klose speelde zondag op 36-jarige leeftijd zijn tweede WK-finale, voor de Duitse spits alweer zijn 24ste wedstrijd op een WK. Alleen zijn landgenoot Lothar Matthäus speelde meer duels op een WK-eindronde. De voormalige aanvoerder van Die Mannschaft kwam tot 25 WK-wedstrijden.

Khedira
Voor Real Madrid-middenvelder Sami Khedira was de jaargang 2013/14 een bijzonder seizoen. De Duitser, die door een kuitblessure niet in actie kwam in de finale, won dit jaar zowel de Champions League als het WK. Deze prestatie is pas door negen andere spelers geleverd: Christian Karembeu (Frankrijk en Real Madrid), Robert Carlos (Brazilie en Real Madrid), Hans-Georg Schwarzenbeck, Hans-Josef Kapellman, Sepp Maier, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paul Breitner en Uli Hoeness (allen Bayern München en Duitsland).         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.