WK Opinie: is Duitsland de terechte wereldkampioen?

Reacties

In de rubriek WK Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer uiteraard over de nieuwe wereldkampioen Duitsland.

WK Opinie: is Duitsland de terechte wereldkampioen?

In de finale wonnen de Duitsers zondagavond na verlenging van Argentinië. De ploeg die Oranje versloeg ging door een goal van invaller Mario Götze met 1-0 ten onder.

Zo overtuigend als gastland Brazilië in de halve finale met 1-7 opzij werd gezet, zo moeizaam verliep de finale tegen Argentinië voor de Duitsers. Pas in minuut 113 trok Die Mannschaft de winst naar zich toe in Rio de Janeiro. Maar is dat terecht? Is Duitsland de terechte wereldkampioen?

In Maracanã had Duitsland weliswaar het meeste balbezit, maar qua kansenverhouding ging het redelijk gelijk op. Namens de Zuid-Amerikanen waren vedette Lionel Messi, Gonzalo Higuaín en Rodrigo Palacio dicht bij een treffer en bij de Duitsers Toni Kroos en Benedikt Höwedes.

Uiteindelijk won Duitsland alsnog. Is het inderdaad de beste ploeg van het afgelopen WK? Wat had Oranje tegen de Duitsers gedaan? Op wiens conto is dit Duitse succes te schrijven? Zijn Duitsland en Oranje te vergelijken? Kortom, discussieer mee over de viervoudige wereldkampioen Duitsland. Log in met je VI-account en praat mee.         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.