WK Opinie: Suarez moet keihard worden gestraft door FIFA

Reacties

In de rubriek WK Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over Luis Suarez.

WK Opinie: Suarez moet keihard worden gestraft door FIFA

Voor de derde keer in zijn loopbaan baarde Suarez opzien door een tegenstander te bijten. Nadat eerder Otman Bakkal en Branislav Ivanovic het slachtoffer waren, zette de aanvaller van Uruguay tijdens het duel met Italië zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini.

Net als de voorgaande keren werd het bijtincident niet waargenomen door de arbitrage, waardoor een schorsing op basis van televisiebeelden dreigt voor Suarez. Voor de incidenten met Bakkal en Ivanovic werd hij eerder voor respectievelijk zeven en tien duels geschorst.

Wat moet de wereldvoetbalbond (FIFA) nu doen? Uruguay plaatste zich dinsdag ten koste van Italië voor de achtste finale van het WK, maar mag Suarez wat jullie betreft nog in actie komen tijdens dit toernooi? Of moet hij een zware schorsing krijgen? En moet Liverpool hem handhaven en zou het geïnteresseerde Barcelona hem nog moeten kopen? Zijn persoonlijke sponsor Adidas heeft nog geen maatregelen aangekondigd, maar is dat terecht? Kortom: Geef je mening over de actie van Suarez. Log in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.