WK Opinie: de Premier League moet hervormd worden

Reacties

In de rubriek WK Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de uitschakeling van Engeland.

WK Opinie: de Premier League moet hervormd worden

Door de verrassende overwinning van Costa Rica op Italië (1-0) kan de ploeg van Roy Hodgson al na drie wedstrijden de koffers pakken, waardoor Engeland voor het eerst sinds 1958 de groepsfase van het WK niet overleeft. Een enorme tegenvaller, maar dat kan niet los gezien worden van de door buitenlanders gedomineerde Premier League.

Bij kampioen Manchester City kwamen afgelopen seizoen slechts twee Engelsen - Joe Hart en James Milner - meer dan tien competitiewedstrijden in actie. De beste spelers in de Premier League - door velen gezien als de beste competitie ter wereld - komen uit het buitenland en daar lijkt het nationale elftal van Engeland de tol voor te betalen.

Wil de wereldkampioen van 1966 in de toekomst nog een rol van betekenis spelen op een WK, dan lijkt de Premier League hervormd te moeten worden. Maar is dat reëel?

Geef je mening over de staat van Engeland. Log in met je VI-account en praat mee.

nde

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.