WK Opinie: fitte Ronaldo had Portugal kunnen redden

Reacties

WK-uitschakeling is voor Portugal bijna niet meer af te wenden na het gelijkspel tegen de Verenigde Staten (2-2) van zondag. Daarmee mondt de eindronde voor Cristiano Ronaldo uit in een fiasco. De Portugese superster wist zich ook tegen Team USA niet te onderscheiden. Had een topfitte Ronaldo wel door de groepsfase geloodst?

WK Opinie: fitte Ronaldo had Portugal kunnen redden

In de aanloop naar het WK groeide Ronaldo uit tot het nationale zorgenkind van Portugal. De knie van de vedette van Real Madrid hield een heel land in zijn greep. Kon hij eigenlijk wel spelen op het WK? Het antwoord bleek ja, maar de Ronaldo die in Brazilië verscheen was geen schim van de speler die met Real Madrid afgelopen seizoen de Champions League won.

Tegen Duitsland (4-0 nederlaag) lukte het Ronaldo niet zich aan de misère te onttrekken. Tegen de VS (2-2) leverde de aanvaller een puntgave assist, maar slaagde hij er niet in het elftal op sleeptouw te nemen. Daardoor is Portugal met nog een wedstrijd tegen Ghana voor de boeg zo goed als uitgeschakeld.

In hoeverre bestaat er een verband tussen de vrijwel onafwendbare uitschakeling van Portugal en het gebrek aan fitheid bij Ronaldo? Had een fitte Ronaldo zijn land naar de laatste zestien, en misschien zelfs verder, geholpen? Of denk jij dat Portugal zich nog steeds kan plaatsen voor de achtste finales? Login met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.