Portugal rouwt ondanks sprankje hoop: 'Verdriet is groot'

Reacties

Dankzij een zeer laat doelpunt van Silvestre Varela voorkwam Portugal een nederlaag tegen de Verenigde Staten. Ondanks de remise (2-2) is de hoop op het bereiken van de achtste finale bij de Portugezen zo goed als verdwenen.

Portugal rouwt ondanks sprankje hoop: 'Verdriet is groot'

'Dit is niet het resultaat dat we nodig hadden', aldus bondscoach Paulo Bento. 'We zijn nog niet uitgeschakeld, maar we verkeren nu wel in een hele vervelende situatie.' Portugal staat laatste in Groep G. Het land kan zich alleen nog voor de volgende ronde plaatsen indien het duel tussen Duitsland en de Verenigde Staten van donderdag een winnaar kent. Daarnaast moet Portugal van Ghana winnen én zijn bijzonder slechte doelsaldo van -4 wegpoetsen.

'Het ziet er niet goed uit', concludeerde Bento dan ook. Hij kreeg bijval van spits Helder Postiga, die er helemaal doorheen zat na het gelijkspel tegen de VS. 'We hebben echt enorm veel tegenslagen gehad', zei hij. 'Kijk eens hoeveel spelers niet mee konden doen door een blessure. Dan heeft het zoeken naar een verklaring niet veel zin. Het is een opeenstapeling van pech.' Tegen Team USA ontbraken bij Portugal doelman Rui Patricio, spits Hugo Almeida en linksback Fabio Coentrão wegens blessures, terwijl Cristiano Ronaldo weer niet okselfris oogde. Pepe was geschorst.

'Het verdriet is groot', leek Nani zich zelfs al neer te leggen bij eliminatie. 'We hebben er alles aan gedaan om onze droom in leven te houden, maar het was niet genoeg. Het gaat nu heel erg moeilijk worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.