WK Opinie: hoofdrol Nishimura en Spanje-Nederland

Reacties

Het WK is donderdag van start gegaan met de 3-1 overwinning van gastland Brazilië op Kroatië en ook voor Nederland staat het toernooi op het punt van beginnen. In de rubriek WK Opinie kun je meepraten over alle WK-zaken.

WK Opinie: hoofdrol Nishimura en Spanje-Nederland

Weken- en misschien wel maandenlang wachtten de voetballiefhebbers op de start van het WK. Zijn de verwachtingen waargemaakt door Brazilië en Kroatië? Neymar was met twee doelpunten erg belangrijk voor het thuisland en misschien wel de Man of the Match. Of gaat die eer naar scheidsrechter Yuichi Nishimura?

In Kroatië is woedend gereageerd op de beslissing van Nishimura om een strafschop toe te kennen aan Brazilië na een lichte overtreding van Vedran Corluka op Fred. 'De grote roof! Wat een eersteklas smeerlapperij', luidde het commentaar van Jutarnji List. Ook Novi List is vernietigend: 'De Japanse killer heeft in de rug van bondscoach Niko Kovac geschoten.'

Vrijdagavond om 21.00 uur start het duel tussen Spanje en Nederland, de herhaling van de WK-finale vier jaar terug. Toen wonnen de Spanjaarden met 1-0 (na verlenging), dus Oranje aast op revanche. Maar is de ploeg van bondscoach Louis van Gaal daartoe in staat?

Daarnaast staan er nog twee wedstrijden op het programma. Om 18.00 uur starten Mexico en Kameroen aan hun eerste wedstrijd van het Wk, terwijl Chili en Australië om 0.00 uur aftrappen. Wie zijn de favorieten voor deze duels? Wie gaan er verrassen?

Kortom, log in met jouw VI-account en praat mee over alle actuele zaken uit Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.