WK Opinie: wie moet De Jong vervangen bij Oranje?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over het blessureleed van Nigel de Jong. Wie moet hem gaan vervangen?

WK Opinie: wie moet De Jong vervangen bij Oranje?

Onderzoek wees dinsdag uit dat De Jong een scheurtje in zijn lies heeft opgelopen in het duel met Mexico. De verdedigende middenvelder van het Nederlands elftal verliet toen al na negen minuten het veld. Daarmee kwam, naar nu blijkt, een einde aan zijn WK. Een aderlating voor Oranje en bondscoach Louis van Gaal die in de middenvelder van AC Milan een van de absolute uitblinkers hadden.

Wie moet nu de controleur op het middenveld worden? Tegen Mexico kwam Bruno Martins Indi als vervanger, waardoor Daley Blind de taken van De Jong overnam. Is Jordy Clasie, de enige veldspeler die nog niet in actie kwam bij Nederland, een optie? Of moeten we denken aan andere namen? Alleskunner Dirk Kuijt, de eveneens niet (helemaal) fitte Leroy Fer of moet Jonathan De Guzman iets verdedigender gaan spelen?

Of is de blessure van De Jong zelfs reden voor Van Gaal om zijn systeem om te gooien? Kortom, geef je mening over de te varen koers bij Oranje na deze tegenvaller! Log in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.