Kroos bevestigt transfer: 'Twee dromen uitgekomen'

Reacties

Toni Kroos heeft na afloop van de gewonnen WK-finale bevestigd dat hij zijn loopbaan zal vervolgen bij Real Madrid. De Duitse middenvelder verlaat Bayern München.

Kroos bevestigt transfer: 'Twee dromen uitgekomen'

Kroos pakte met Duitsland de wereldtitel door Argentinië na verlenging te verslaan. De middenvelder had met zijn goede spel een groot aandeel in die prestatie.

Bij Bayern had Kroos niet altijd een basisplaats in de voorbije seizoenen. Ook in zijn, naar nu blijkt, laatste jaargang rouleerde hij vaak mee in het sterrenensemble van Josep Guardiola. Daar kwam bij dat Kroos zijn contract, dat medio 2015 afliep, niet wilde verlengen. Daardoor was Bayern genoodzaakt hem te verkopen omdat de middenvelder anders mogelijk volgend jaar transfervrij de deur uit zou lopen.

Hoewel het al een publiek geheim was dat Kroos de overstap naar De Koninklijke  zou maken, bevestigde de middenvelder dat zelf na afloop op de Duitse televisie. 'Nu het WK optimaal is geëindigd, kan ik vooruit kijken. Ik ga nu bij Real Madrid spelen. Dus twee van mijn dromen zijn uitgekomen.'

Kroos maakte in het seizoen 2007/08 zijn debuut bij Bayern München en werd tussentijds verhuurd aan Bayer Leverkusen. In de laatste drie seizoenen kwam hij tot volledige wasdom bij de Beierse grootmacht. Details over de transfer zijn verder nog niet bekend.         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.