Messi troeft Müller en Robben af in strijd om Gouden Bal

Reacties

Niet Arjen Robben of James Rodríguez maar Lionel Messi is door de FIFA uitgeroepen tot beste speler van het WK 2014. De Argentijnse aanvoerder kreeg de Gouden Bal uitgereikt kort nadat hij had verzuimd zijn land in de WK-finale tegen Duitsland naar de werelditel te leiden. Thomas Müller kreeg de Zilveren Bal, de Bronzen Bal is voor Arjen Robben.

Messi troeft Müller en Robben af in strijd om Gouden Bal

Op weg naar de WK-finale was Messi met doelpunten en assists vrijwel altijd beslissend voor Argentinië, maar hij was geen schim van de speler die de laatste jaren de Spaanse en Europese velden onveilig maakte namens Barcelona. Desondanks achtte het technische comité de 26-jarige captain van de Albiceleste beter dan de negen andere genomineerden.

Argentinië leverde met Messi, Angel dí María en Javier Mascherano drie kandidaten. Duitsland had met Mats Hummels, Toni Kroos, Philipp Lahm en Müller zelfs nog vier ijzers in het vuur, terwijl Nederland met Robben, maker van drie WK-goals en alom geroemd, ook een serieuze kanshebber in de gelederen had. Het was volgens de FIFA goed genoeg voor de derde plaats, achter Messi én Müller.

Behalve Robben maakten ook de Braziliaanse vedette Neymar, die geblesseerd het toernooi verliet, en revelatie James Rodríguez van het in de kwartfinale uitgeschakelde Colombia nog kans. De Colombiaan stond met liefst zes goals aan de basis van het Colombiaanse WK-succes. en werd daarmee topscorer van het toernooi, vóór Müller (vijf) en Messi (vier).

Omdat de finale tussen Duitsland en Argentinië geen echte uitblinker kende was het uitermate plausibel geweest als een speler als Rodríguez of Robben er met de Gouden Bal vandoor was gegaan. De FIFA koos er echter voor om met Messi voor het eerst sinds 1986 weer een Argentijn tot beste WK-speler te verkiezen. Treedt Messi toch nog in de voetsporen van Diego Maradona.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.