VI Live: Duits feest in Braziliaanse voetbaltempel

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI Live: Duits feest in Braziliaanse voetbaltempel

Bij deze is de VI Live van zondag 13 juli afgesloten. Blik terug op de WK-finale van wereldkampioen Duitsland.

00.30 uur MATCHWINNER STEUNT REUS
Mario Götze steekt tijdens de de festiviteiten ook Marco Reus een hart onder de riem. De middenvelder van Borussia Dortmund moest het WK aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

00.04 uur LAHM TILT DE WERELDBEKER DE LUCHT IN
De Duitsers vieren feest nadat aanvoerder Philipp Lahm de wereldbeker omhoog tilt. Het vuurwerk wordt afgeschoten en de organisatie zelf kijkt terug op een geslaagd toernooi. Maar voorlopig is het nog even erg onrustig in de voetbaltempel van Brazilië.

00.01 uur EN NU MOGEN DE DUITSERS NAAR HET PODIUM
Onder aanvoering van Bastian Schweinsteiger lopen de spelers naar het podium waar de felbegeerde wereldbeker staat. Aan aanvoerder Philipp Lahm de taak deze in ontvangst te nemen.

00.00 uur BLATTER NIET POPULAIR IN RIO
Sep Blatter moet het behoorlijk ontgelden. Iedere keer als de voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA in beeld komt klinkt er een hels fluitconcert. Ook de Braziliaanse president Dilma Rousseff werd flink uitgefloten.

De Russische president Vladimir Poetin, FIFA-voorzitter Sep Blatter en de Duitse bondskanselier Angela Merkel
De Russische president Vladimir Poetin, FIFA-voorzitter Sep Blatter en de Duitse bondskanselier Angela Merkel

23.58 uur ARJEN ROBBEN MOET MESSI VOOR ZICH DULDEN
Niet Arjen Robben, maar Lionel Messi is door de jury benoemd tot beste speler van het WK 2014. Met een zuur gezicht neemt de kleine Argentijn, die in de finale zijn stempel niet wist te drukken op het spel, in ontvangst. Robben is derde geworden, terwijl Thomas Müller nummer twee van dit WK is geworden.

23.57 uur MANUEL NEUER BESTE KEEPER

23.56 uur ARGENTIJNEN NEMEN ZILVEREN MEDAILLES IN ONTVANGST
De spelers nemen onder luid applaus de medailles in ontvangst. Op hun weg naar het podium troosten ook spelers van Duitsland de zichtbaar teleurgestelde Argentijnen, die misschien wel hun grootste tegenslag in hun loopbaan hebben opgelopen. Zo dichtbij, maar niet voldoende voor goud.

23.41 uur HET FEEST BARST LOS BIJ DIE MANNSCHAFT
Lachende gezichten bij Duitsland, en tranen bij de spelers van Argentinië, die er alles aan deden om een strafschoppenserie uit het vuur te slepen. De Argentijnen gaven, net als Oranje vier jaar geleden, de wedstrijd pas ver in de blessuretijd weg.

23.35 uur DUITSLAND IS DE NIEUWE WERELDKAMPIOEN
Mario Götze schiet Duitsland naar de vierde wereldtitel in de geschiedenis. Zeven minuten voor tijd bepaalde de kleine spelmaker de eindstand in Rio de Janeiro.

23.34 uur LIONEL MESSI GAAT VOOR LAATSTE KANS
Lionel Messi staat achter de bal voor misschien wel de laatste kans van de wedstrijd. Maar hij is niet dé man van dit toernooi. De aanvoerder van de Argentijnen schiet hopeloos over.

23.31 uur SLOT OP DE DEUR
Joachim Löw grijpt direct in en brengt een extra verdediger in het team. Per Mertesacker vervangt Mesut Özil en moet nog een paar minuten stand houden.

23.25 uur GOUDEN WISSEL
Mario Götze opent na 113 minuten de score in het roemruchte Maracanã! Op aangeven van André Schürrle, een andere invaller, schiet de kleine middenvelder fraai raak! Nog zeven minuten te gaan.

23.21 uur BLOED, ZWEET EN LATER DE TRANEN
Bloed en zweet. Het gaat er even hard aan toe. 22 moegestreden strijders halen nog even alles uit de kast in de WK-finale. Dat heeft Bastian Schweinsteiger inmiddels ondervonden na een elleboog in zijn gelaat. De middenvelder verlaat het veld met een bebloed gezicht, maar keert al snel weer terug.

23.17 uur ARGENTIJNEN HOUDEN TEGEN
Argentinië lijkt in te zetten op de strafschoppenserie. Het is alleen de vraag of dat verstandig is. Nog nooit verloren de Duitsers een strafschoppenserie op een WK. Ondertussen is de tweede helft van de verlenging begonnen.

23.05 uur PALACIO FAALT OOG-IN-OOG MET NEUER
Een ineens duikt daar Rodrigo Palacio op voor het doel van Duitsland. De Argentijnse aanvaller probeert de bal over Neuer heen te schieten, maar raakt de bal allesbehalve goed.

22.58 uur: DUITSLAND DIRECT GEVAARLIJK BIJ AANVANG VERLENGING
Andre Schürrle haalt van dichtbij uit, maar stuit op doelman Romero.

22.53 uur: VERLENGING IN RIO
De reguliere speeltijd zit erop! De 22 spelers maken zich op voor de verlenging. De Duitsers hebben nog een mogelijkheid tot wisselen.

22.46 uur KLOSE HEEFT ZIJN LAATSTE WK ACHTER DE RUG
Mario Götze komt vlak voor tijd in de ploeg voor de 36-jarige aanvaller Miroslav Klose, die zeer waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd op een WK heeft gespeeld. Klose is met zestien doelpunten WK-topscorer aller tijden.

22.44 uur: LAATSTE WISSEL BIJ DE ARGENTIJNEN
Fernando Gago lost Enzo Perez af. Een defensieve wissel van bondscoach Alejandro Sabella.

22.42 uur: SUPPORTER OP HET VELD
Vlak na de kans van Kroos rent er een supporter het veld op. Uiteraard laat de regie op aandringen van wereldvoetbalbond FIFA niets zien, maar daar heeft commentator Frank Snoeks geen boodschap aan.

22.40 uur: KROOS LAAT MOOIE KANS LIGGEN
En weer is Duitsland gevaarlijk. Nu lost Toni Kroos een schot, maar zijn inzet verdwijnt naast. Wie gaat de ban breken?

22.38 uur: DUITSLAND VOERT DE DRUK OP
De Duitsers nemen het helft in handen. In een overvol zestienmetergebied wordt Benedikt Höwedes de kans ontnomen om uit te halen. Inmiddels zijn de laatste tien minuten ingegaan. De spanning neemt toe in Rio!

22.35 uur: HIGUAÍN NAAR DE KANT
Bondscoach Alejandro Sabella haalt Gonzalo Higuaín naar de kant en brengt Rodrigo Palacio.

22.30 uur: NOG EEN KWARTIERTJE TE GAAN

22.26 uur: OOK DE ARGENTIJNEN OP DE BON
Javier Mascherano en Sergio Agüero krijgen geel. Daarmee is de tussenstand wat betreft gele kaarten weer in evenwicht.

22.15 uur: NEUER BOTST MET HIGUAÍN
Maar krijgt wel een vrije trap mee. Een vreemde beslissing van Scheidsrechter Rizzoli. De Duitse doelman komt wild uit en torpedeert de Argentijnse aanvaller.

22.06 uur: MESSI OPNIEUW GEVAARLIJK
Lionel Messi wordt weggestuurd door Lucas Biglia, maar schiet de bal voorlangs het doel van Manuel Neuer. De eerste grote kans na de rust is een feit. Wanneer valt de eerste treffer?

22.04 uur: WE ZIJN WEER BEGONNEN IN RIO
En de tweede helft is nu begonnen! Bij de Argentijnen is Sergio Agüero voor Lavezzi in de ploeg gekomen. Bij de Duitsers geen wissels.

22.01 uur: TWEEDE HELFT OP PUNT VAN BEGINNEN
De matadoren betreden het speelveld in Rio de Janeiro voor de tweede helft van de WK-finale.

21.46 uur: ARGENTIJNEN KOMEN GOED WEG, RUST IN RIO
Benedikt Höwedes kopt de bal snoeihard op de paal uit de hoekschop van Mesut Özil. En dat vlak voor de rust. Ook de Argentijnen zijn gewaarschuwd. Het is direct het laatste wapenfeit van de eerste helft.

21.40 uur: MESSI OP STOOM
Weer is Lionel Messi erlangs, en weer zijn de Argentijnen dicht bij een treffer. Vanaf de rechterkant stoomt de kleine Argentijn richting het Duitse doel, maar vindt Boateng op zijn weg.

21.36 uur: KNAPPE REDDING ROMERO
Invaller Andre Schürrle laat zich al snel gelden. Op aangeven van Thomas Müller schiet de aanvallende middenvelder op de vuisten van doelman Sergio Romero.

21.33 uur: TWEEDE DUITSER OP DE BON
In navolging van Schweinsteiger gaat ook Benedikt Höwedes op de bon. De linksback zet zijn noppen op de knie van Pablo Zabaleta en mag blij zijn dat de Italiaanse leidsman slechts geel trekt.

21.30 uur: KRAMER GROGGY NAAR DE KANT, DRINKPAUZE IN RIO
Kramer moet uiteindelijk toch naar de kant. André Schürrle vervangt de middenvelder van Borussia Mönchengladbach.

21.29 uur: DOELPUNT HIGUAÍN AFGEKEURD
Higuaín scoort en schreeuwt het uit, maar het is buitenspel! De assistent van scheidsrechter Rizzoli ziet het goed, de aanvaller van Napoli staat inderdaad buitenspel.

21.28 uur: EERSTE KAART IS VOOR SCHWEINSTEIGER
Scheidsrechter Nicola Rizzoli geeft Bastian Schweinsteiger na 29 minuten de eerste gele kaart van de wedstrijd. De controlerende middenvelder haalt Ezequiel Lavezzi neer.

21.20 uur: LEVENSGROTE KANS VOOR HIGUÍN
Gonzalo Higuaín laat dé kans op de openingstreffer liggen! De Argentijnse spits heeft na een slechte kopbal van Toni Kroos een vrije doortocht naar het doel van Manuel Neuer, maar schiet hopeloos naast.

21.18 uur: KRAMER TERUG IN DE PLOEG
Christoph Kramer knalt met zijn hoofd tegen de schouder van Garay aan en ligt groggy op het veld. Al snel krabbelt de vervanger van Sami Khedira op en vervolgt de wedstrijd.

21.15 uur: 250 duizend Duitsers volgen WK-finale aan Brandenburger Tor
Meer dan een kwart miljoen Duitsers zijn in Berlijn samengekomen om de WK-finale tussen hun land en Argentinië te bekijken. Twee uur voor de start van de wedstrijd was de maximumcapaciteit bereikt en werden de ingangen gesloten.

21.10 uur: LIONEL MESSI GEEFT VISITEKAARTJE AF
Lionel Messi snelt langs Mats Hummels en ontsnapt aan de rechterkant. Zijn voorzet mist de juiste richting, maar Duitsland is wel gewaarschuwd.

21.05 uur: EERSTE KANSJES
Biede ploegen hebben hun eerste schot op doel gelost. Het is op dit moment licht bewolkt en 23 graden in Rio de Janeiro. Mooie omstandigheden voor een spannende voetbalavond.

21.00 uur: AFTRAP
Legt Duitsland beslag op de vierde WK-titel of winnen de Argentijnen voor de derde keer de wereldbeker? Hieronder nogmaals de opstellingen van beide landen.
Duitsland: Neuer; Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes; Khedira, Schweinsteiger; Özil, Kroos, Müller; Klose.
Argentinië: Romero; Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo; Biglia, Mascherano; Perez, Messi, Lavezzi; Higuaín.

20.55 uur: de volksliederen klinken in het Maracanã-stadion. Ondertussen heeft ook Diego Simeone zin in de finale!

20.50 uur: PLOEGEN STAAN KLAAR IN DE CATACOMBEN
Gespannen gezichten! De spelers staan klaar om het veld in Rio de Janeiro te betreden. In het Maracanã-stadion gaan Duitsland en Argentinië uitmaken welk land de wereldtitel pakt.

20.49 uur: BLESSURE KHEDIRA
Sami Khedira haakt af voor de finale. De fysiek sterke middenvelder van Duitsland heeft tijdens de warming-up een blessure opgelopen. Christoph Kramer is zijn vervanger.

20.35 uur: BOBO'S, STERREN EN HELDEN UIT HET VERLEDEN IN RIO

20.23 uur: WARMING-UP
De spelers van Duitsland en Argentinië staan op het veld van het roemruchte Maracanã-stadion voor de warming-up. Beide teams maken zich klaar voor de WK-finale.

20.15 uur: DERDE WK-FINALE TUSSEN VOETBALGROOTMACHTEN
Duitsland en Argentinië staan voor de derde keer tegenover elkaar in een WK-finale. De eerste was in 1986 in Mexico, toen de Argentijnen onder leiding van Diego Maradona met 3-2 zegevierden. Vier jaar later eisten de Duitsers in Italië de wereldtitel voor zich op door een late benutte strafschop van Andres Brehme (1-0).

20.00 uur: VOORSPELLINGEN
Wereldvoetbalbond FIFA vroeg enkele prominenten om een voorspelling. Hieronder de voorspellingen van Lucio en Joey Barton.

'Ik steun Duitsland. Om te beginnen omdat er veel vrienden daar spelen. Ten tweede omdat mijn kinderen fan zijn van Die Mannschaft. Duitsland gaat winnen, ik voorspel 3-1'
Lucio, voormalig international van Brazilië en oud-speler van onder meer Bayern München.

'Voorafgaand aan het WK was ik voor Argentinië, maar ik moet toch voor Duitsland gaan. Ik denk dat de Duisters met 2-0 gaan winnen'
Joey Barton, voormalig middenvelder van Engeland en Newcastle United.

19.55 uur: OPSTELLING ARGENTINIË BEKEND
Ook de opstelling van Argentinië is bekend. De Argentijnen spelen weer zonder Ángel di María, een van de uitblinkers van dit WK. De aanvaller is niet fit genoeg om te starten. Zijn plaats wordt opnieuw ingenomen door Benfica-aanvaller Enzo Perez.
Argentinië: Romero; Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo; Biglia, Mascherano; Pérez, Messi, Lavezzi; Higuaín.

19:54 uur: OPSTELLING DUITSLAND IS BINNEN
Bij Duitsland ziet bondscoach Joachim Löw geen aanleiding zijn ploeg te wijzigen na het succes tegen gastland Brazilië. En dus is Miroslav Klose weer van de partij.
Opstelling Duitsland: Neuer; Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes; Khedira, Schweinsteiger; Özil, Kroos, Müller; Klose.

19.46 uur: BUSAANKOMST DUITSLAND

19.41 uur: BEKER ARRIVEERT IN RIO
Carles Puyol en het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen met de wereldbeker in Rio de Janeiro. De voormalige centrumverdediger van regerend wereldkampioen Spanje zal de prijs samen met de beeldschone Bündchen overhandigen aan de captain van de nieuwe wereldkampioen.

19.25 uur: SLUITINGSCEREMONIE VAN START
Ruim anderhalf uur voor de aftrap van de WK-finale start de sluitingsceremonie van het WK 2014 in Brazilië. Op dit moment geven Shakira, Wyclef Jean en Carlos Santana een optreden in het roemruchte Maracanã-stadion.

19.20 uur: DUITSLAND GAAT VOOR PRIMEUR
Waar Oranje in de halve finale verloor van Argentinië, kan Duitsland in de WK-finale voor een primeur zorgen. Als de Duitsers wél van Argentinië winnen, is er voor het eerst in de historie sprake van een Europese winnaar op het Zuid-Amerikaanse continent.

19.15 uur: MÜLLER  JAAGT OP RODRÍGUEZ
Thomas Müller speelde tot dusverre twaalf WK-wedstrijden voor Duitsland. Daarin was de aanvallende middenvelder betrokken bij liefst zestien doelpunten: tien treffers en zes assists. Müller is nog één doelpunt verwijderd van het aantal van de Colombiaan James Rodríguez, die tot vandaag op dit WK topscorer is met zes treffers.

19.00 uur: Khedira en Di María gaan voor dubbel succes
Zondag zal één speler van Real Madrid zich hoe dan ook wereldkampioen mogen noemen. De Duitser Sami Khedira of de Argentijn Ángel di María. Voor een van hen wacht de bekroning op een seizoen waarin zowel de Champions League als het WK werd gewonnen. Deze prestatie is pas door negen andere spelers geleverd: Christian Karembeu (Frankrijk en Real Madrid), Robert Carlos (Brazilie en Real Madrid), Hans-Georg Schwarzenbeck, Hans-Josef Kapellman, Sepp Maier, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paul Breitner en Uli Hoeness (allen Bayern München en Duitsland).

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.