Vinícius Júnior redt Real Madrid tegen Bayern in voetbalshow

Een spectaculaire halve finale van de Champions League tussen Bayern München en Real Madrid is in een gelijkspel geëindigd. De thuisploeg leek af te stevenen op een overwinning na twee goals in vier minuten, maar Vinícius Júnior zorgde ervoor dat dat feestje niet doorging.

Bayern München
2 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Bij Real was doelman Thibaut Courtois weer fit, maar kreeg de sterk presterende Andriy Lunin nog de voorkeur. De Oekraïense goalie mocht meteen aan het werk tegen Bayern. Al in de eerste minuut kwam Leroy Sané oog in oog met Lunin, maar de doelman keerde de poging van de buitenspeler en voorkwam zo een vroege achterstand voor de Madrilenen.

Bayern bleef Real onder druk zetten in de openingsfase. Zo gingen pogingen van Sané en Harry Kane over. Geheel tegen de verhouding in kwam de ploeg van Carlo Ancelotti in de 24ste minuut op voorsprong. Vinícius lokte Min-jae Kim met een slimme loopactie weg uit het centrum van de verdediging, waarna Toni Kroos de Braziliaan met een meesterlijke steekpass alleen voor Manuel Neuer zette. Daar wist Vinícius wel raad mee: 0-1. Zo demonstreerden de Madrilenen ook tegen Bayern dat ze maar weinig mogelijkheden nodig hebben om doelpunten te maken.

Na de rust wist Kroos zelf ook bijna te scoren. Neuer hield de inzet van zijn landgenoot echter uit het doel met een fraaie redding. Daarna was het de beurt aan Bayern. Sané sneed in de 53ste minuut vanaf de rechterkant naar binnen en schoot snoeihard in de korte hoek. Dit keer had Lunin geen antwoord op de inzet van de buitenspeler: 1-1. Nog geen vier minuten later lag ook de 2-1 in het netje. Lucas Vázquez had Jamal Musiala neergehaald, waarna Kane Bayern vanaf elf meter koeltjes op voorsprong zette.

Zo'n tien minuten voor tijd kreeg Real een uitgelezen mogelijkheid op de 2-2. Invaller Luka Modric stuurde Vinícius op Neuer af, maar de Bayern-doelman wist de inzet van Braziliaan nu wel te keren. Een paar minuten later was het alsnog raak. Kim haalde Rodrygo neer en Vinícius schoot in minuut 83 vanaf elf meter de gelijkmaker binnen. Daar bleef het ook bij in de Allianz Arena. Zo werd het een pijnlijke avond voor Kim, die bij beide doelpunten een negatieve rol opeiste. De return is woensdag 8 mei in Madrid.