Interlanddebuut Bakkali in duigen door bovenbeenblessure

Zakaria Bakkali moet nog even wachten op zijn debuut voor de nationale ploeg van België. De 17-jarige aanvaller heeft dinsdag een bovenbeenblessure opgelopen die hem woensdag in de oefeninterland tegen Frankrijk aan de kant houdt.

Interlanddebuut Bakkali in duigen door bovenbeenblessure

Al tijdens de warming-up van de training merkte de jonge PSV'er dat er iets niet goed zat. Onderzoek door de medische staf van de Belgische voetbalbond heeft uitgewezen dat hij woensdag niet in actie kan komen.

'Bakkali heeft een verrekking in het bovenbeen en zal dus morgen niet kunnen spelen', vertelde bondscoach Marc Wilmots. De aanvaller ondergaat woensdag een echo. Dan zal de ernst van de blessure blijken. Vooralsnog is hij wel een vraagteken voor het thuisduel van PSV met Go Ahead Eagles.

De blessure is een tegenvaller voor Bakkali en de Belgen. De aanvaller van de Brabanders was het onderwerp van gesprek de laatste dagen. Hij ontpopte zich  met zijn goede spel tot smaakmaker van het gerenoveerde PSV.

Overigens kan Bakkali ook nog besluiten voor de Marokkaanse nationale ploeg uit te gaan komen, een keuze die binnenkort ongetwijfeld aan de orde komt. Mogelijk nodigt Wilmots hem ook uit voor de WK-kwalificatie-interland op 6 september van België tegen Schotland. In tegenstelling tot het duel met de Fransen zou dat treffen wel bindend zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen