Bakkali en Brenet kunnen aanbieding tegemoet zien

PSV wil de contracten met Joshua Brenet (18) en Zakaria Bakkali (17, foto) openbreken en verlengen. De rechtsback en de vleugelspeler liggen nog vast tot respectievelijk medio 2014 en medio 2015.

Bakkali en Brenet kunnen aanbieding tegemoet zien

Brenet kreeg vorige week in de derde voorronde van de Champions League een basisplaats in het thuisduel met SV Zulte Waregem. De vleugelverdediger speelde een sterke wedstrijd, maar moest tegen ADO Den Haag zijn plaats afstaan aan aankoop Santiago Arias.

De nog jongere Bakkali kreeg verrassend al twee keer op rij de voorkeur als rechtsbuiten. Tegen Zulte kreeg hij van hoofdtrainer Phillip Cocu een publiekswissel. Tegen ADO Den Haag was zijn bijdrage minder spectaculair maar dat is gezien zijn leeftijd geen verrassing.

De contracten van het duo worden sowieso in hun voordeel aangepast. Beide spelers hebben een bepaling in hun doorlopende verbintenissen staan dat ze meer gaan verdienen als ze officieel lid zijn van de A-selectie. De boodschap dat ze definitief een plaats in de kleedkamer krijgen, kwam vorige week. 'Ze ontwikkelen zich goed', aldus trainer Phillip Cocu.

Overigens weet Bakkali nog niet of hij voor het nationale team van België of Marokko wil uitkomen. 'Ik heb nog geen keuze gemaakt. Het is ook niet simpel. Zowel België als Marokko heeft een goede ploeg', liet het in Luik geboren talent weten aan Het Laatste Nieuws.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen