Talent Bakkali geniet hoge prioriteit voor Belgische bond

De Belgische voetbalbond wil er alles aan doen om Zakaria Bakkali te behouden voor de Rode Duivels. De aanvaller van PSV kan kiezen tussen België en Marokko.

Talent Bakkali geniet hoge prioriteit voor Belgische bond

De pas zeventienjarige Bakkali heeft de jeugdselecties van België doorlopen. Nu hij bij PSV dicht tegen een doorbraak aan zit, is ook de Marokkaanse voetbalbond wakker geschud. Het gevaar dat Bakkali voor Marokko kan kiezen ligt op de loer. 'Uiteraard is Bakkali nu één van onze prioriteiten', aldus Paul Allaerts, sportief directeur van de Belgische voetbalbond, in Het Belang van Limburg.

'Verschillende personen zijn al een tijdje bezig met Bakkali, maar uiteindelijk heb je dat niet zelf in de hand. Het belangrijkste is dat hij niet verloren gaat voor het Belgische voetbal, dat zou heel jammer zijn. We moeten er alles aan doen om hem definitief voor België te doen kiezen, zonder garanties te geven. Maar dat is werk voor mensen op een hoger niveau.'

Bakkali gaf dinsdagavond na zijn sterke optreden tegen SV Zulte Waregem (2-0 winst) aan te hopen dat bondscoach Marc Wilmots de wedstrijd had gezien. Uiteindelijk bleek de keuzeheer op de tribune te zitten; na afloop van het duel sprak hij met Bakkali en zijn vader. 'De keuze is aan hem', stelde Wilmots.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen