Cocu kiest tegen Zulte voor succesformatie uit heenduel

PSV start in het duel met Zulte Waregem met dezelfde basiself als in de heenwedstrijd. Trainer Phillip Cocu voerde voor het treffen waarin een 2-0 voorsprong verdedigd moet worden, twee wisselingen door ten opzichte van het competitieduel bij ADO Den Haag (3-2 zege).

Cocu kiest tegen Zulte voor succesformatie uit heenduel

Dat betekent dat Joshua Brenet als rechtsback opnieuw de voorkeur krijgt boven Santiago Arias. De jonge verdediger was in de eerste confrontatie met Zulte nog belangrijk door bij de 2-0 van Jürgen Locadia de assist te leveren. Arias was tegen ADO basisspeler. In de spits krijgt Tim Matavz de voorkeur boven Locadia. Tegen ADO was ook dat andersom.

In de dug-out moet ook Ola Toivonen weer plaatsnemen. De Zweed wordt nog altijd in verband gebracht met een vertrek.

Zakaria Bakkali is wederom de rechtsbuiten van PSV. De pas zeventienjarige Belg is sinds het heenduel het onderwerp van gesprek in België. Vanwege zijn goede spel en stormachtige ontwikkeling wordt hij gezien als een van de grootste talenten van onze zuiderburen.

Bij een zege plaatst PSV zich voor de play-offs om deelname aan de groepsfase van de Champions League. Bovendien is dan deelname aan de Europa League-groepsfase een feit.

Zulte
Na de commotie van de laatste dagen heeft trainer Francky Dury namens Zulte een basisplaats ingeruimd voor aanvoerder Davy de fauw, die deze week zijn band even verloor aan Thorgan Hazard maar na de ontstane rel weer werd gerehabiliteerd als captain. De voormalige verdediger van Sparta en Roda JC is rechtsback.

Op het middenveld krijgt Hazard evenals Olafur Skulason een basisplaats. De IJslander uitte maandag nog openlijk kritiek op Dury, die hem tegen KV Kortrijk buiten de startopstelling hield.

De volledige opstelling van PSV
Zoet; Brenet, Rekik, Bruma, Willems; Maher, Schaars, Wijnaldum; Bakkali, Matavz, Depay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen