Dury na commotie bij Zulte: 'We zullen ons herpakken'

Francky Dury wil woensdag in het thuisduel met PSV de problemen van SV Zulte Waregem definitief achter zich laten. De Belgische nummer twee van afgelopen seizoen moet een 2-0 achterstand zien goed te maken, wil het doorbekeren richting de play-offs van de Champions League.

Dury na commotie bij Zulte: 'We zullen ons herpakken'

Dury (foto) beleefde bij Zulte een rumoerige week, die begon met de ophef over de aanvoerdersband. Op instigatie van Chelsea werd Thorgan Hazard, die van de Londenaren wordt gehuurd, gebombardeerd tot aanvoerder. Davy De fauw moest direct zijn band afstaan, hetgeen tot ophef in de selectie leidde. Daarop besloot Hazard de aanvoerdersband weer terug te geven aan De fauw. Overigens trok Dury zelf het boetekleed aan voor de aanvoerdersrel. 'Dat was een fout van mij', doelde hij op het akkoord gaan met de inmiddels teruggedraaide wissel.

Vervolgens kwam de commotie die Olafur Skulason veroorzaakte. De IJslander viel openlijk Dury aan omdat hij hem in het competitieduel met KV Kortrijk op de bank had gezet. Als invaller maakte de middenvelder wel het enige doelpunt van de wedstrijd.

'We zullen ons herpakken', doelde Dury tijdens de persconferentie op het wegspoelen van de nare smaak die de voorbije week hem heeft gegeven. 'Het waren groeipijnen die we niet meer kunnen herstellen. We moeten nu deze bladzijde omslaan', was hij enigszins cryptisch over de problemen.

'De focus ligt weer op het voetbal', gaat Dury verder. 'Ik kom liever dit tegen dan dat we na tien wedstrijden vijftiende staan. Dat zal niet gebeuren. We zullen ons herpakken en stilaan weer op het juiste spoor geraken.'

Klasseverschil
Dury beseft wel dat het klasseverschil in het heenduel groot was met PSV. 'We kwamen er daar goed vanaf. Maar als je met 2-0 verliest, moet je als sportman geloven dat er nog altijd kansen zijn. Als we in het eerste half uur scoren, zal het geloof groeien. Als we agressiever spelen en misschien minder onder de indruk zijn van de omstandigheden, dan zullen we competitiever zijn dan in de heenwedstrijd.'

Overigens wordt het duel in het stadion van Anderlecht afgewerkt. De thuisbasis van Zulte, het Regenboog-stadion, voldoet niet aan de eisen van de UEFA.

Overigens is opvallend hoe weinig animo er is onder de fans van Zulte om het duel bij te wonen. Pas zesduizend tickets gingen over de toonbank, waarvan duizend voor de PSV-aanhang. De Belgische fans lijken weinig vertrouwen te hebben in een stunt óf de conflicten van de voorbije week zat te zijn.

Bekijk hier al onze video's