Met Bakkali is eerste ster van het nieuwe seizoen geboren

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de tweede speelronde was dat PSV-aanvaller Zakaria Bakkali.

Met Bakkali is eerste ster van het nieuwe seizoen geboren

De pas zeventienjarige Zakaria Bakkali scoorde afgelopen zaterdag drie keer tegen NEC (5-0). De PSV'er was al drie duels serieus bezig met het realiseren van zijn doorbraak, maar na zijn show in het Philips Stadion is iedereen voorlopig om. De eerste Eredivisiester van het seizoen 2013/14 is geboren.

Voor zijn optreden tegen de Nijmegenaren ontving hij een 9 van Voetbal International. De defensie van NEC kreeg gedurende negentig minuten nauwelijks grip op de Belg met Marokkaanse roots. De kleine technicus kapte, draaide, sleepte, dribbelde en danste met regelmaat voorbij Kevin Conboy, Rens van Eijden, Michel Breuer en Daan Bovenberg.

In de zevende minuut imponeerde Bakkali voor het eerst. De prins van de kapbeweging besloot ineens uit te halen met zijn linkerbeen, in plaats van zoals zo vaak de bal even terug te halen naar zijn favoriete rechter. Rens van Eijden was te laat, doelman Kalle Johnsson versteende, terwijl de bal na de droge knal via de lat het net kuste.

Direct na rust liet Bakkali zien dat zijn spel ook precisie kent. Wederom met links koos hij opnieuw voor een verrassing. Youri Loen en Kevin Conboy hapten op een kleine schijntrap, Bakkali wachtte een halve tel en vond een minutieus gaatje in de verre hoek: 2-0. Acht minuten voor tijd vond hij het tijd ook zijn sterkste voet eens te gebruiken. Na zijn geplaatste trap met rechts plofte de bal prachtig in de verre kruising.

Tot ver na afloop stonden de Eindhovense fans op de banken. Het gejuich, de kreten van verwondering en verbazing, waren tot op het Stadhuisplein te horen. De kleine Bakkali zelf bleef bescheiden. 'Het gaat snel, maar dat is voetbal', zei hij na afloop. 'Ik hoop woensdag mijn debuut voor België te kunnen maken.' (Thijs Slegers)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen