Cocu: 'Kan enorm genieten van een speler als Bakkali'

PSV-trainer Phillip Cocu geniet met volle teugen van Zakaria Bakkali. De 17-jarige Belgische aanvaller ontpopt zich tot op heden tot de seizoenrevelatie en staat symbool voor de wederopstanding van PSV, die gepaard gaat met jong, fris en aanvallend voetbal.

Cocu: 'Kan enorm genieten van een speler als Bakkali'

Zaterdagavond nam Bakkali tegen NEC liefst drie treffers voor zijn rekening. De Eindhovenaren wonnen met 5-0 en gaven zo de 3-2 uitzege bij ADO Den Haag een goed vervolg. De beloning is de voorlopige koppositie.

Cocu was na afloop tevreden. 'Zeker over de tweede helft. De eerste helft domineerden we ook, maar was het tempo te laag. Van een speler als Bakkali kan ik natuurlijk ook enorm genieten. Niet alleen van zijn acties, maar ook van de manier waarop hij zijn taken uitvoert', aldus de trainer in gesprek met Fox Sports.

Dat PSV de eerste vier officiële duels van dit seizoen won, de Brabanders zegevierden in de voorronde van de Champions League ook twee keer tegen SV Zulte Waregem, stemt Cocu tevreden. 'Heel erg', vult hij aan. Het spel is goed en tegen NEC waren we ook nog eens effectief. Ik kan niet meer dan een tevreden coach zijn.'

De confrontatie met NEC was voor PSV ook nog maar eens de bevestiging dat het met het aanwezige talent wel goed zit bij de nummer twee van afgelopen seizoen. Met een gemiddelde leeftijd van twintig jaar, twee maanden en elf dagen trad het jongste PSV ooit aan.

En passant werd een ander clubrecord geëvenaard. Door opnieuw het net te vinden, is PSV nu al 31 Eredivisieduels op rij trefzeker. Volgende week in het thuisduel met Go Ahead Eagles kan de reeks uit 1974-75 uit de boeken geschoten worden. 'Want dat moeten ook gewoon weer drie punten zijn', besluit Cocu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen