Hiljemark voor Schaars, Arias en Locadia terug in basis

PSV-trainer Phillip Cocu heeft drie wijzigingen in zijn basisformatie doorgevoerd voor het thuisduel met NEC. Opvallende afwezige is Stijn Schaars, die wordt vervangen door Oscar Hiljemark.

Hiljemark voor Schaars, Arias en Locadia terug in basis

In vergelijking met de uitwedstrijd tegen SV Zulte Waregem afgelopen woensdag in de derde voorronde van de Champions League (0-3) verliezen Joshua Brenet en Tim Matavz hun basisplaats aan respectievelijk Santiago Arias en Jürgen Locadia. Die laatste twee kregen ook al de voorkeur op bezoek bij ADO Den Haag een week geleden (3-2 winst).

Schaars (foto) wordt tijdens de wedstrijd van zaterdagavond (20.45 uur) door Cocu uit voorzorg aan de kant gehouden. De middenvelder, die afgelopen vrijdag te horen kreeg dat hij tot de selectie van het Nederlands elftal behoort voor het oefenduel met Portugal van komende woensdag, hield lichte klachten over aan de training.

Vanwege het ontbreken van Schaars is de gemiddelde leeftijd van PSV tegen NEC slechts twintig jaar en zes maanden. Georginio Wijnaldum is met zijn 22 jaar de oudste speler op het veld aan de kant van de Eindhovenaren.

Bekijk hier al onze video's