Wilmots selecteert Bakkali voor oefenduel met Frankrijk   

De Belgische bondscoach Marc Wilmots heeft Zakaria Bakkali opgenomen in de wedstrijdselectie voor de oefeninterland tegen Frankrijk op woensdag 14 augustus.

Wilmots selecteert Bakkali voor oefenduel met Frankrijk   

De aanvaller van PSV, die woensdagavond een indrukwekkende treffer maakte in de Champions League-wedstrijd (voorronde) tegen SV Zulte Waregem (0-3), heeft echter de keuze tussen Marokko en België.

'Mijn hart weet het niet, het is fiftyfifty. Maar mijn hoofd zegt België, dan heb ik toch meer kans om EK's en WK's te spelen', liet Bakkali daarover weten. 'Als ik met de Rode Duivels mee moet, ga ik mee. Maar ik hoef nog niet definitief te kiezen, want het is maar een vriendschappelijke wedstrijd.'

Het zeventienjarige talent debuteerde pas dit seizoen in de hoofdmacht van de Eindhovenaren (thuis tegen Zulte Waregem), maar heeft een dusdanige indruk achtergelaten dat Wilmots hem heeft geselecteerd.

Thomas Vermaelen ontbreekt overigens in de 25-koppige selectie van De Rode Duivels. De voormalig Ajacied, nu Arsenal, is geblesseerd. Ajacied Toby Alderweireld en voormalig Ajax-verdediger Jan Vertonghen zijn wel opgeroepen.

Ook Nacer Chadli (Tottenham Hotspur) en Dries Mertens (Napoli) maken deel uit van de selectie voor het oefenduel met de Fransen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen