Bakkali: 'Met België toch meer kans op EK's en WK's'

Zakaria Bakkali was woensdagavond opnieuw een van de uitblinkers bij PSV tijdens de return in de derde voorronde van de Champions League tegen SV Zulte Waregem (0-3), maar tegelijkertijd staat hij voor een lastige keuze met het oog op zijn 'dubbele' nationaliteit.

Bakkali: 'Met België toch meer kans op EK's en WK's'

Nadat hij een week eerder al indruk had gemaakt tijdens de heenwedstrijd (2-0), maakte Bakkali tijdens de return in Brussel zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Mogelijk volgt er donderdag een nieuw hoogtepunt, aangezien Belgische media denken dat de aanvaller kans maakt op een uitverkiezing voor de Rode Duivels.

Bondscoach Marc Wilmots van België maakt dan zijn selectie bekend voor de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk van volgende week woensdag. De zeventienjarige vleugelaanvaller kan voor België of Marokko kiezen, maar heeft zijn keuze nog niet gemaakt.

'Mijn hart weet het niet, het is fiftyfifty. Maar mijn hoofd zegt België, dan heb ik toch meer kans om EK's en WK's te spelen', aldus Bakkali. 'Als ik met de Rode Duivels mee moet, ga ik mee. Maar ik hoef nog niet definitief te kiezen, want het is maar een vriendschappelijke wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen