'In een epische nacht zijn er nieuwe helden geboren'

Reacties

In de Duitse media voerde euforie uiteraard de boventoon nadat de nationale ploeg de vierde wereldtitel had gepakt door een 1-0 overwinning op Argentinië. Een overzicht.

'In een epische nacht zijn er nieuwe helden geboren'

Kicker heeft vooral lovende woorden over voor invaller en matchwinner Mario Götze. 'Eindelijk wereldkampioen, Götze verlost Duitsland', kopt het. Het verwijst daarmee naar de 24 jaar die de Duisters moesten wachten op hun vierde wereldtitel: de drie eerdere werden in 1954, 1974 en 1990 behaald. 'Zijn elfde interlandgoal was misschien wel zijn mooiste, maar in ieder geval op zéker zijn belangrijkste. Met die goal schrijft Götze geschiedenis.'

Die Welt zoomt echter in op een andere speler. Het ziet Bayern München-middenvelder Bastian Schweinsteiger als absolute uitblinker. 'Bloedkrijger Schweinsteiger maakt heel Duitsland gelukkig', schreeuwt het uit. Schweini kreeg tijdens de wedstrijd flink wat tikken te verwerken en nam uiteindelijk met een bebloed hoofd de beker in ontvangst. 'Hij zag eruit als een bokser na twaalf ronden en stond symbool voor de onstuitbare titelwens van Duitsland', looft de krant.

Ook Focus noemt Götze en Schweinsteiger, maar wil ook doelman Manuel Neuer niet onbenoemd laten. 'Het maakt niet uit van wie of van waar het gevaar richting zijn doel komt; Neuer is er sneller. Hij straalde in de slotfase ongelooflijke zekerheid uit en bekroonde zijn geweldige toernooi met een aantal prachtige momenten. Grandioos!' Het is volgens Focus dan ook volkomen terecht dat Neuer door de FIFA werd uitgeroepen tot beste doelman van het WK.

'Deze wedstrijd! Deze nacht! Deze overwinning!', gaat het verder. 'Duitsland vocht zich in een geweldige wedstrijd voorbij Argentinië en wint dankzij een Goldmoment van Götze. Hij, Neuer, Schweinsteiger, Philipp Lahm en nog velen met hen: in een epische nacht zijn er nieuwe helden geboren.'

De Westdeutsche Zeitung voorspelt op zijn beurt een Party-Marathon voor de WK-helden. 'Luid zingend meldden de nieuwe WK-helden zich voor het wereldtitelfeest bij het hotel. In besloten gezelschap vieren de eregasten, vrienden, familie en spelersvrouwen het feestje mee. Een feest dat dinsdag voor de Brandenburger Tor in Berlijn pas stopt. 'Wat er allemaal gaat gebeuren weet ik niet, maar ik kan vast verklappen dat Rio de Janeiro niet slaapt vanavond', citeert WZ tot slot Lukas Podolski.

De website van BILD opent met een enorme afbeelding van de wereldbeker met daarbij de tekst: 'Daar ben je dan eindelijk!' Net als BILD verwijst ook de Süddeutsche Zeitung naar de vierde wereldtitel. 'Een geluksgevoel voor de eeuwigheid, de vierde ster is daar! Wat een finale, spannend tot het eind. Bondscoach Joachim Löw heeft deze verzameling hoogbegaafde jongens succesvol rondom de klippen van dit WK geleid', jubelt het.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.