Higuaín leidt Juve naar koppositie, fraaie assist Totti

Juventus heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Cagliari uitstekend herpakt van de verrassende nederlaag in de Derby d'Italia tegen Internazionale. De regerend kampioen van Italië heroverde daardoor de koppositie in de Serie A, omdat Napoli punten morste op bezoek bij Genoa.

Juventus – Cagliari 4-0
Juventus ging in eigen huis onverstoorbaar verder met wat het eigenlijk al het hele jaar doet: winnen. Gonzalo Higuaín keerde terug in de basis. De Argentijnse spits had een belangrijk aandeel in de overwinning. Verdediger Daniele Rugani scoorde uit de rebound, nadat Marco Storari nog had gered op een volley van de miljoenenaankoop. Nog voor rust maakte Higuaín zijn vierde van het seizoen, nadat Storari een schot van Miralem Pjanic nog had gekeerd.

De Oude Dame ging vervolgens een makkelijke avond tegemoet. De eveneens weer in de basis begonnen Dani Alves schoot zes minuten voor rust van de rand van het strafschopgebied zijn eerste goal voor Juventus tegen de touwen. Na rust bepaalde Mario Lemina met veel geluk de eindstand op 4-0. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri heroverde daarmee de koppositie. Tekenend voor de overmacht van Juventus is dat het in 2016 pas drie Serie A-duels níét won.

Genoa – Napoli 0-0
Napoli had afgelopen weekend dankzij twee goals van de ingevallen Arek Milik nog de leiding genomen in de Serie A door Bologna thuis met 3-1 te verslaan. Woensdag begon de Poolse spits weer in de basis, maar hij kon niet voorkomen dat de ploeg van coach Maurizio Sarri die koppositie alweer uit handen gaf door doelpuntloos gelijk te spelen bij Genoa. Wel is Napoli, op een punt van Juventus tweede, na vijf speelronden nog altijd de enige club zonder nederlaag in de Serie A.

AS Roma – Crotone 4-0
AS Roma is de nummer twee van Italië alweer tot op één punt genaderd. Met de bijna veertig jaar oude Francesco Totti voor het eerst sinds een jaar weer in de basis, herstelde Roma zich van de 1-0 nederlaag bij Fiorentina. Crotone ging hard onderuit dankzij goals van Stephan El Shaarawy en Mohamed Salah voor rust en twee treffers van Edin Dzeko na rust. Totti gaf bij de 3-0 een fraaie assist. In de slotfase miste Raffaelle Palladino vanaf elf meter een kans op de 4-1.

Chievo Verona – Sassuolo 2-1
Timo Letschert beleefde zijn Serie A-debuut voor Sassuolo. De van FC Utrecht overgekomen verdediger begon als rechtsback in de basis in de uitwedstrijd tegen Chievo Verona. Letschert kon de derde competitienederlaag van het seizoen niet voorkomen. Gregoire Defrel had nog wel een antwoord op de 1-0 van Nicola Rigoni, maar vijf minuten voor rust werd Lucas Castro matchwinner voor Chievo, waar Jonathan de Guzman op de bank bleef. Chievo staat knap vierde.