Nieuwe magische avond Milik maakt Napoli koploper

Reacties

Napoli is de nieuwe koploper in de Serie A. Arek Milik behoedde als invaller de Partenopei voor puntenverlies tegen Bologna (3-1).

Nieuwe magische avond Milik maakt Napoli koploper

Milik beleefde dinsdag een magische avond met zijn twee cruciale doelpunten in het Champions League-duel met Dinamo Kiev (1-2). De Poolse spits werd, net als Dries Mertens, na die inspanningen rust gegund tegen Bologna. Een half uur voor tijd moest hij toch opdraven om puntenverlies te voorkomen. De voormalig Ajacied deed het kunststukje van Kiev dunnetjes over.

Milik had zes minuten nodig om opnieuw het verschil te maken. Na fraai voorbereidend werk van Marek Hamsik zette de Pool de 2-1 op het scorebord. In de 78ste minuut maakte hij met een vlammend schot ook een einde aan de onzekerheid: 3-1.

Met zijn productie zette Milik zijn teamgenoot Callejon in de schaduw. Aanvankelijk leek het namelijk de avond te worden van de Spanjaard. Die had in de laatste twee competitieduels met vier treffers al laten blijken als goalgetter in vorm te zijn. Tegen Bologna maakte hij zijn status waar door op aangeven van Lorenzo Insigne na een kwartier met het hoofd de 1-0 te maken.

In de 56ste minuut poetste Bologna deze treffer weg. Na de gelijkmaker van Simone Verdi, die met een schot van dertig meter de 1-1 maakte, moest Napoli opnieuw beginnen. Met dank aan Milik werd het een succes. Ondanks zijn jubileum - zijn vijftigste treffer in dienst van Napoli – bleef Callejon in de schaduw van de Poolse invaller.

Door de overwinning is Napoli de nieuwe koploper in de Serie A. Juventus kan zondag de eerste plaats heroveren met een zege op Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.