Groep B: Milik kroont zich in Kiev tot held van Napoli

Arek Milik heeft Napoli een geweldige start van het Champions League-seizoen bezorgd. De Poolse spits van de Napolitanen boog een 1-0 achterstand tegen Dinamo Kiev hoogstpersoonlijk om. Benfica moest het doen met een gelijkspel tegen Besiktas.

Dinamo Kiev - Napoli 1-2
De thuisploeg kende een voortvarende start en had binnen het kwartier een 1-0 voorsprong. Viktor Tsigankov kopte de bal terug uit een voorzet van Andriy Yarmolenko, en Denis Garmash toonde zich uiterst effectief door de bal uit de draai langs Napoli-doelman Pepe Reina te knallen.

Die goal werd echter weggepoetst door Milik. De ex-Ajacied troefde Domagoj Vida – ook wel bekend als knipoog-Kroaat –in de 36ste minuut af in de lucht en kopte zo de 1-1 binnen. Nog geen tien minuten later herhaalde hij dat kunstje door de bal van dichtbij binnen te knikken na wegwerken door de Kiev-defensie.

Dat bleek uiteindelijk de eindstand, want de thuisploeg kwam de tikken van Milik niet meer te boven. Zeker niet toen de ploeg met tien man kwam te staan in de 68ste minuut. Sergiy Sydorchuk kreeg toen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en liep die op na een schwalbe.

Benfica - Besiktas 1-1
Benfica leek net als Napoli met een overwinning te beginnen aan dit seizoen in de Champions League, maar in de slotseconden ging het helemaal mis voor de ploeg van trainer Rui Vitória. De thuisclub begon nog uitstekend, want na twaalf minuten kwam het op voorsprong.

Franco Cervi profiteerde van grabbelwerk van Besiktas-goalie Tolga Zengin. Die kon een voorzet vanaf de linkerkant niet goed verwerken en sloeg hem in de voeten van de Argentijn, die dankbaar de score opende. Lang bleef het 1-0, maar in de extra speeltijd trok Anderson Talisca de stand gelijk. De door Benfica aan Besiktas verhuurde (!) Braziliaan zorgde ervoor dat Besiktas met een punt terugkeerde naar Turkije.