Luis Enrique hard aangepakt tijdens persco: 'Dat snapt vast alleen een genie...'

Reacties

Paris Saint-Germain ging woensdagavond in het heenduel van de halve finale in de Champions League onderuit bij Borussia Dortmund, scoorde niet en kwam slechts tot drie schoten op doel. Desondanks voerde Luis Enrique slechts één tactische wissel door. Dat kwam hem op stevige kritiek te staan tijdens de persconferentie.

Luis Enrique hard aangepakt tijdens persco: 'Dat snapt vast alleen een genie...'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
PSG
PSG

Naast dat verdediger Lucas Hernández vervangen moest worden vanwege een blessure, bracht Enrique alleen Randal Kolo Muani op de plek van Bradley Barcola. 'Betekent dat dat u tevreden was?', droop het cynisme af van de vraag richting de oefenmeester van Paris Saint-Germain over het summiere aantal wissels dat hij gebruikte.

'Als coach moet je altijd keuzes maken. Ik laat de spelers staan die het beste zijn voor het team', legde Enrique zijn overwegingen uit. 'In de eerste helft ontbrak het ons aan aanvallende intensiteit, maar daarna was het helemaal anders. We hebben geen tactische aanpassingen gedaan, maar alleen qua intensiteit dingen veranderd. Daardoor ging het na de pauze beter en over dat stuk kan ik mijn spelers niets verwijten. We hadden kansen op de gelijkmaker.'

Analist Daniel Riolo was bij RMC Sport ook behoorlijk kritisch op de coach. 'Het genie Enrique besloot dat een speler als Gonçalo Ramos geen minuut nodig was', verbaasde Riolo zich. 'Ramos zat op de bank met de verwachting dat hij een half uur zou spelen. Waarschijnlijk kan niemand dit begrijpen, behalve Enrique. Maar PSG is beter met een echte spits en dan Mbappé vanaf de linkerkant.' Enrique wilde met Barcola aan de linkerkant meer verdedigende power hebben om de rechterkant van BVB beter te beteugelen, zo betoogde hij.

Toch spreken de cijfers deels in het voordeel van de criticasters van Enrique, omdat Ramos in 2024 in de Ligue 1 bijvoorbeeld al acht goals maakte, tegenover slechts twee voor Kolo Muani. De coach kreeg van L’Équipe dan ook een onvoldoende (5) voor zijn coaching tijdens het treffen met Borussia Dortmund. Enrique hoopt de schade met de hulp van de fans te herstellen. 'Het moet een groot feest worden in Parijs. Vóór de wedstrijd, tijdens de wedstrijd en na de wedstrijd', deed hij een beroep op de Franse fans. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Luis Enrique
Meer over Luis Enrique
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.