Luis Enrique droomt van historie schrijven als het Q-woord valt

Reacties

Paris Saint-Germain kan woensdagavond de derde landstitel op rij grijpen. De formatie van Luis Enrique moet zelf winnen op bezoek bij FC Lorient en achtervolger AS Monaco moet ook punten morsen bij Lille.

Luis Enrique droomt van historie schrijven als het Q-woord valt
© Pro Shots
Lorient
Lorient
1 - 4
PSG
PSG

'Ik hoop dat we woensdagavond de titel winnen, maar het gaat er niet om wanneer dat gebeurt, het gaat erom hoe we zelf voetballen', blikte Enrique tijdens de voorbeschouwende persconferentie vooruit op het mogelijke kampioenpioenschap van zijn ploeg. 'Ook als we kampioen zijn, zullen we blijven vechten. En we waren op voorhand de duidelijke favoriet om de landstitel te winnen. We hebben de beste ploeg en het grootste budget, dus we zijn bijna aan onze stand verplicht om de competitie te winnen.'

Omdat PSG eerder ook al de Trophée des Champions, de Franse Super Cup, won, kan de topclub de eerste ploeg ooit in Frankrijk worden die de quadruple wint. 'We zouden geschiedenis schrijven, want dat is nog nooit eerder een club in de Franse historie gelukt. Het werkt motiverend om dat te doen voor deze club, de stad en het land. Maar vooralsnog hebben we slechts één prijs gepakt', wilde de coach niet op de zaken vooruitlopen. In de Franse bekerfinale wacht Olympique Lyon op 25 mei. 

Mocht het woensdagavond op bezoek bij nummer zeventien FC Lorient niet lukken of AS Monaco wint van Lille, dan staat komend weekend de thuiswedstrijd tegen nummer zestien Le Havre op de rol. In de midweek erna wacht het heenduel met Borussia Dortmund in de halve finale van de Champions League. Spelers sparen doet Enrique in elk geval niet. 'We hebben geen beste elftal. Ik kijk naar wat ik zie op de training en in wedstrijden en kijk naar de profielen van de spelers, voor wat ik nodig heb', aldus de coach.

Sergio Rico en Presnel Kimpembe zijn vanwege blessures niet inzetbaar. Manuel Ugarte, Lucas Hernandez en Nuno Mendes zijn wel weer beschikbaar voor de Spaanse coach. Mocht PSG zelf winnen, moet het sowieso nog even wachten voordat de champagne mogelijk ontkurkt kan worden. AS Monaco trapt namelijk pas drie uur later af dan PSG: om 21.00 uur. 

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
31
20
10
1
76-29
+47
70
2
Monaco
31
17
7
7
58-41
+17
58
3
Brest
31
16
8
7
49-33
+16
56
4
Lille
31
15
10
6
45-27
+18
55
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Luis Enrique
Meer over Luis Enrique
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.