Icardi held van De Boer in kraker tegen Juventus

Frank de Boer heeft met Internazionale thuis met 2-1 van Juventus gewonnen. Mauro Icardi was met een goal en assist uitblinker in een zeer enerverende Derby d'Italia.

Trainer De Boer kreeg de afgelopen dagen veel commentaar in Italië vanwege het tamme en voorspelbare voetbal van zijn ploeg. Inter logenstrafte veel van die kritiek in de eerste helft, waarin het de baas was over Juventus met overwegend aanvallend en direct spel.

De grootste kans in het eerste bedrijf was ook voor Inter. Aanvoerder Icardi miste het doel op een haartje, want zijn vlammende schot ging via de buitenkant van de paal naast. Even eerder had Sami Khedira namens Juventus een flinke kopkans gemist.

Inter gaf zijn beste helft onder De Boer na rust een vervolg. Antonio Candreva pegelde in de 63ste minuut net naast, na een mooie pass van Icardi. Drie minuten later was het Juventus dat tegen de verhouding in aan de leiding kwam. Stephan Lichtsteiner tikte van dichtbij binnen na een lage voorzet van Alex Sandro.

De verdiende gelijkmaker van Inter bleef niet lang uit, want in de 68ste minuut kopte Icardi raak na een corner. Het overwicht van Inter hield daarna aan en dat leverde in de 78ste minuut de 2-1 op. Invaller Ivan Perisic kopte raak na een prachtige pass van Icardi, met vier goals en een assist dit seizoen betrokken bij alle goals van Inter. Het leidde tot emotionele taferelen in Stadio Giuseppe Meazza, waar weinig Inter-fans nog over een zege tegen Juventus durfden te dromen na de midweekse Europa League-vernedering tegen Hapoel Beer Sheva (0-2).

Die zege kwam er, want ook de ingevallen Gonzalo Higuaín kon de schade niet meer repareren voor Juventus, ook niet nadat Inter vlak voor tijd met tien man kwam te staan na rood voor Éver Banega. Inter maakt daardoor een reuzensprong op de ranglijst, van de vijftiende naar (gedeelde) derde plaats. De ploeg van De Boer heeft na vier duels zeven punten, twee minder dan nummer twee Juve en drie minder dan koploper Napoli.