AC Milan klopt De Vrij en stijgt naar derde plaats

AC Milan mag zich in ieder geval voor even de nummer drie van de Serie A noemen. De topclub, die al jaren niet meer top presteert, was in eigen huis met 2-0 te sterk voor het Lazio van basisspeler Stefan de Vrij.

Het was De Vrij, wiens landgenoten Wesley Hoedt (bank) en Ricardo Kishna (geblesseerd) niet in actie kwamen, die Carlos Bacca (foto) na een goede dieptepass acht minuten voor rust niet kon achterhalen. De Colombiaan rondde vervolgens koeltjes af. Het mocht een klein wonder heten dat het bij rust nog steeds slechts 1-0 stond, want Milan kreeg kans op kans om de score verder uit te bouwen.

Uiteindelijk duurde het tot de 74ste minuut voordat de 2-0 viel. Na een handsbal van Stefan Radu kreeg Milan een strafschop, die door M'Baye Niang feilloos tot doelpunt werd gepromoveerd. AC Milan heeft nu negen punten uit vijf wedstrijden en staat daarmee derde achter Napoli en Juventus. Lazio staat zesde met zeven punten en liet de kans om op gelijke hoogte te komen met koploper Napoli liggen.