Alleenheerser Juve nadert omzet van vierhonderd miljoen

Reacties

Juventus heeft over het boekjaar 2015/16 een recordomzet van 387,9 miljoen euro gedraaid, zo maakte de Italiaanse recordkampioen woensdag bekend.

Alleenheerser Juve nadert omzet van vierhonderd miljoen

In het seizoen daarvoor bleven de revenuen steken op 348,2 miljoen euro. De operationele winst bedroeg afgelopen jaar 4,1 miljoen euro, oftewel 1,8 miljoen euro meer dan in 2014/15. 'In het voorbije seizoen hebben we de opwaartse financiële trend voort kunnen zetten', meldt Juventus in een verklaring op de clubsite. 'Voor het tweede jaar op rij hebben we winst gemaakt. Deze komt ten goede aan de reserves van de club.'

Afgelopen seizoen was Juventus op plaats tien de enige Italiaanse club op de jaarlijkse Deloitte Money League, een jaarlijks rapport over de clubs met de meeste inkomsten.

De Champions League-winnaar van 1996 weet de financiële hegemonie de laatste jaren om te zetten in een sportieve alleenheerschappij. Juventus jaagt dit seizoen op de zesde achtereenvolgende Scudetto. Tijdens de voorbije transferperiode kaapten de Bianconeri met Gonzalo Higuaín (Napoli) en Miralem Pjanic (AS Roma) de sterspelers van de concurrentie weg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.