Ontlading bij De Boer: 'Dit hadden we even nodig'

Reacties

Dagenlang schreeuwden de Italiaanse media moord en brand over de prestaties van Frank de Boer met Internazionale. Totdat de nieuwe trainer landskampioen Juventus met overtuigend pressievoetbal versloeg.

Ontlading bij De Boer: 'Dit hadden we even nodig'

'Wij hebben de spelers om een ploeg die 5-3-2 speelt bij de strot te grijpen', reageert De Boer in gesprek met VI. 'Als je Juventus hun eigen spel laat spelen, word je omsingeld en continu naar achteren gedrukt. Dat hebben we voorkomen door ze op eigen helft voortdurend onder druk te zetten. Ik denk dat wij een van de eerste teams zijn die Juventus op deze manier hebben bespeeld. Dat lukt alleen als de hele ploeg meedoet.'

'Dat was voor mij de grootste ontlading: dat we tegen de beste ploeg van Italië via een hecht collectief zo'n hoog niveau hebben gehaald. Dit hadden we even nodig.' De zege op Juventus kwam voor De Boer op het juiste moment. Het verlies tegen Hapoel Beer Sheva bracht een storm van kritiek op gang, waarin Italiaanse media al speculeerden over Fabio Capello en Cesare Prandelli als mogelijke vervangers van De Boer.

De voormalig trainer van Ajax hield zich er niet mee bezig. 'In Nederland trok ik me al weinig aan van wat de media schreven en hier benader ik dat niet anders. Ik maak me alleen druk over zaken die ik zelf kan beïnvloeden. Als buitenlandse trainer word je nadrukkelijker gevolgd, dat is overal zo. Je moet als buitenlander altijd iets extra's brengen. Dat is normaal, daar heb ik geen problemen mee.'

'Binnen de club heb ik altijd vertrouwen gevoeld. Voor mij is het belangrijkste dat we in een topper het resultaat en het veldspel hebben neergezet waarop iedereen zat te wachten. Het was voor onszelf een enorme stimulans dat we een topteam als Juventus stevig onder druk hebben gezet. De spelers hebben nu ervaren hoe lekker dat voetballen is en hoe succesvol die speelwijze kan zijn. Hier kunnen we mee verder.

Lees in VI nr. 38 of op VI Premium het gehele interview met Frank de Boer, die in aanloop naar zijn eerste wedstrijd als coach van Internazionale eigenlijk al min of meer aankondigde Juventus zo te zullen gaan bestrijden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.