De Boer negeert Brozovic en overweegt debuut Gabigol

Reacties

Frank de Boer heeft gemerkt dat de 2-1 zege van zijn Internazionale op Juventus een enorme impact gehad heeft. Woensdag uit bij Empoli wil de trainer de stijgende lijn doortrekken.

De Boer negeert Brozovic en overweegt debuut Gabigol

De Boer lag op weg naar de kraker tegen Juventus zwaar onder vuur, maar veel van de kritiek is als sneeuw voor de zon verdwenen. 'De geluiden zijn nu een stuk positiever. Dat is prettig. De overwinning op Juventus was mooi, maar is helemaal niets waard als we dit niet doorzetten tegen Empoli', aldus De Boer.

De trainer verbaasde het aanwezige journaille door zijn persconferentie volledig in het Italiaans af te werken. Het ging met vallen, opstaan en wat hulp van een tolk. 'Elke dag volg ik twee uur lang taallessen', zei de trainer.

'Het is makkelijk om spelers op te laden voor een wedstrijd tegen Juventus. Morgen tegen Empoli zal blijken hoever we echt zijn in het proces. In wedstrijden als deze wordt bepaald of je kampioen kunt worden of niet', ging De Boer verder over het duel van woensdagavond 20.45 uur. Toen er werd doorgevraagd naar Inters kansen op de titel, was De Boer op zijn hoede. 'Het heeft geen zin om daar nu al over te praten. Pas in de laatste vier of vijf duels van het seizoen kan zoiets relevant worden.'

Éver Banega ontbreekt in Toscane vanwege een schorsing en ook Marcelo Brozovic is er niet bij. De Kroaat is voorlopig niet welkom na zijn aanvaring met De Boer in de rust van het duel met Hapoel Beer Sheva van donderdag. 'Hij moet leren om beslissingen te accepteren. Een speler is nooit groter dan de club. Zodra hij zich daarvan bewust is, is hij weer welkom. Als hij terugkeert, zijn er geen problemen meer. Wat hij gedaan heeft kon ik niet accepteren. Hij keert terug bij de ploeg als hij discipline toont', zei De Boer.

Gabriel Barbosa, het Braziliaanse supertalent dat ook wel bekend staat als Gabigol, kan tegen Empoli wel spelen. 'Hij heeft met ons meegetraind en gaat mogelijk mee naar Empoli. Of hij debuteert, zal dan blijken', sloot De Boer af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.