Gullit toont zelfspot, Zlatan heeft megahit in Zweden

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gullit toont zelfspot, Zlatan heeft megahit in Zweden

• In Liverpool zijn ze dolgelukkig met de aanstelling van Jürgen Klopp als hoofdtrainer van The Reds. Ze zullen alleen wel nog een DNA-test moeten afnemen bij de man die momenteel zijn kantoor op Anfield aan het inrichten is. Er zijn namelijk dubbelgangers in omloop...

'Als wereldkampioen moeten we het hoogste doel nastreven: de finale van het EK in Parijs bereiken.'
• Duitsland werd in 2014 ten koste van Argentinië wereldkampioen. En als het aan aanvoerder Bastian Schweinsteiger ligt, wordt het land volgend jaar ook de beste van Europa. De middenvelder van Manchester United liet maandag in een open brief aan de supporters weten in ieder geval voor de finale te gaan.

'Als Pedro bij Barcelona was gebleven, was hij ook blij geweest. Maar wij kunnen zijn beslissing niet maken. Als we dat wel konden, had ik hem hier nog voor jaren willen houden.'
• Barcelona-verdediger Dani Alves vindt het nog steeds jammer dat Pedro zijn club afgelopen zomer verruilde voor Chelsea. De Braziliaan is er namelijk van overtuigd dat de Spaanse aanvaller ook bij Barcelona gelukkig was geweest, zo vertelt hij in diverse Engelse media. Gezien de blessure van Messi hadden de Catalanen hem ook best kunnen gebruiken…

Ruud Gullit dacht zondag dat Jong Oranje op kunstgras speelde tijdens de EK Kwalificatiewedstrijd tegen Jong Slowakije en deelde zijn ongenoegen daarover via Twitter. De wedstrijd had echter plaats in De Goffert van NEC en daar ligt helemaal geen kunstgrasveld. De ex-voetballer erkende nu zijn fout met de nodige humor.

'Doordat er tijdgebrek dreigde, hoefde ik gelukkig niet te speechen.'
• Het Nederlands elftal speelde zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd Kazachstan met liefst drie debutanten in de basis: Anwar El Ghazi, Virgil van Dijk en Kenny Tete. Omdat ook doelman Jeroen Zoet nog moest invallen en daardoor zijn eerste minuten maakte, kwam de teller zelfs op vier te staan. Zij kregen na de wedstrijd allemaal een presentje van KNVB-directeur Bert van Oostveen. Doordat het er zo veel waren, was er geen tijd voor de traditionele toespraakjes. Tete vond dit helemaal niet erg, vertelde hij aan De Telegraaf.

'Ik vond het een mooi gebaar van de bondscoach dat hij mij erin bracht. Het voelde alsof hij het me echt gunde, want qua wedstrijd was het niet nodig.'
Robin van Persie speelde afgelopen zaterdag zijn honderdste interland namens het Nederlands elftal. De aanvaller van Fenerbahçe mocht tegen Kazachstan vier minuten voor tijd invallen van bondscoach Danny Blind en daar kwam de nodige kritiek op. De speler zelf liet echter weten juist blij te zijn dat hij mocht spelen, al waren het maar een paar minuten. (De Telegraaf)

• Of het aan de naam ligt of dat hij daadwerkelijk goed kan zingen, is nog maar de vraag. Maar Zlatan Ibramihovic heeft in elk geval een hit te pakken in Zweden. De spits van Paris Saint-Germain kreeg een gouden plaat uitgereikt, omdat hij liefst drie miljoen keer beluisterd werd. Het ging in dit geval echter niet om een pop-lied dat hij zelf schreef. De Zweedse aanvaller zong voor een reclame een versie van het Zweedse volkslied in.

'Iedereen lacht Nederland uit.'
• We wachten met zijn allen in spanning op dinsdagavond. Gaat Nederland zich plaatsen voor het EK of niet? In Duitsland maakt het ze allemaal niets uit. Daar lachen ze Nederland toch wel uit om de slechte prestaties die al geleverd zijn, zo meldt Bild.

• Wil Oranje het ongelijk van Bild bewijzen en zich toch plaatsen voor het EK, dan moet het in elk geval winnen van Tsjechië dinsdagavond. Om een extra steuntje in de rug te geven zal er in de zestiende minuut (naar het jaar waarin de eindronde plaatsvindt) een grootschalige supportersactie plaatsvinden. Rond het stadion worden oranje stickers uitgedeeld, die toeschouwers over hun telefoonlampje kunnen plakken. Het is de bedoeling dat de hele Arena vervolgens oranje gekleurd zal zijn.

'De Premier League, met alles eromheen, is een fantastische competitie. Daar had ik nog wel eens willen spelen. Manchester United zou dan mijn voorkeur hebben gehad.'
• Afgelopen zomer koos Xavi ervoor om Barcelona te verruilen voor Al-Sadd in Qatar. De 35-jarige middenvelder kwam zijn gehele leven uit voor de Catalanen, maar vond het tijd om elders te gaan afbouwen en natuurlijk ook nog flink te cashen. Maar als hij in het verleden een transfer had moeten maken, was zijn voorkeur uitgegaan naar de Engelse competitie, zo liet hij aan Eurosport weten.

• 'Voetbal is oorlog' en 'vechten voor je vaderland' zijn van die voetbalclichés die je niet letterlijk moet nemen. Nemanja Matic deed dit zondag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van zijn land Servië tegen Portugal wél, zo lijkt het. De middenvelder van Chelsea sloeg zijn tegenstander André André op het hoofd en kon vervolgens met een rode kaart op zak de kleedkamer opzoeken.

'Dit vind ik niet bij de wedstrijdspanning horen.'
• Bij het schaatsen is het bijna traditie om als Nederlander je rondjes te rijden onder begeleiding van een dweilorkest, maar in het voetbal komt dit zelden voor. Jong Oranje werd zondag in het EK-kwalificatieduel met Slowakije (3-1 nederlaag) echter wel gesteund door het orkest, dat zelfs bij een achterstand vrolijk doorspeelde. Bondscoach Fred Grim was er niet over te spreken. (De Telegraaf)

• Sommige voetballers hebben zo veel gevoel in hun benen, dat ze bepaalde dingen zelfs kunnen zonder te kijken. Zo kennen we natuurlijk al de no-look-pass. Real Madrid Castilla-middenvelder Martin Ødegaard (16) introduceerde tijdens de training van de nationale ploeg van Noorwegen deze week ook de no-look-control. Zo'n soort trucje zagen we al eerder, toevallig van iemand waar de Noorse jongeling weleens mee traint. Toeval?

'Het liefste zou ik weer aan de slag gaan in de Premier League. Niet per se voor het voetbal, maar vooral om het leven om het voetballen heen.'
Carlo Ancelotti is werkloos, nadat hij afgelopen zomer op straat werd gezet door Real Madrid. In gesprek met Corriere dello Sport liet de oefenmeester weten vanaf januari wel weer aan de slag te willen. Het liefste zou de Italiaan naar Engeland vertrekken, waar hij eerder al aan het roer stond bij Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.