'Dit is het WK van de Zuid-Amerikaanse teams'

Reacties

Het duel tussen Colombia en Uruguay van zaterdagavond 22.00 uur is niet alleen een onvervalste Zuid-Amerikaanse krachtmeting, het is ook het duel tussen twee ploegen die hun absolute topspits missen. Bij Colombia ontbreekt Radamel Falcao al het gehele WK door een knieblessure, terwijl Uruguay Luis Suarez moet missen door een schorsing.

'Dit is het WK van de Zuid-Amerikaanse teams'

Wat dat betekent voor La Celeste bleek tijdens de groepsfase van het WK al. Met Diego Forlán als vervanger van Suarez was Costa Rica in de eerste groepswedstrijd met 3-1 te sterk. Vervolgens ging Engeland er dankzij twee schitterende goals van de ex-Ajacied wél aan (2-1). Tegen Italië (1-0) was de rol van de Liverpool-spits vooral negatief, toen hij zijn tanden zette in de schouder van Giorgio Chiellini.

In Estádio Maracanã moet Forlán bewijzen dat hij vier jaar na zijn voortrekkersrol in Zuid-Afrika ook op 35-jarige leeftijd nog altijd een waardige vervanger is van Suarez. Colombia zit bij afwezigheid van Falcao ruimer in de spitsen. Tegen Griekenland (3-0) en Ivoorkust (2-1) verving Teófilo Gutiérrez hem in de punt van de aanval, Jackson Martínez deed dat tegen Japan (4-1).

Jackson Martínez staat op het punt zijn tweede treffer in de groepswedstrijd tegen Japan te maken.
Jackson Martínez staat op het punt zijn tweede treffer in de groepswedstrijd tegen Japan te maken.

En de aanvaller van FC Porto greep zijn kans. Waar Gutiérrez alleen tegen Griekenland één keer scoorde, was Martínez in het duel met de Japanners goed voor twee treffers. Met spelers als James Rodríguez en Juan Cuadrado daar vlak achter heeft Colombia op het eerste oog genoeg kwaliteit om voor het eerst in de historie de kwartfinale van een WK te bereiken.

Zo denkt ook Martínez er over na zijn basisplaats tegen Japan. 'In mijn ogen is Colombia beter dan Uruguay. Maar dat moeten we nog wel even laten zien op het veld. Of ik in de spits start is van ondergeschikt belang, het gaat er vooral om dat we het als team blijven doen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we de kwartfinale kunnen bereiken.'

Tijdens de kwalificatiereeks voor het WK wonnen beide teams hun thuiswedstrijden. Martínez kent de kracht van Uruguay. 'Dit een wordt hevige strijd tussen twee rivalen. Uruguay zal alleen maar strijdlustiger voor de dag komen. Eén ding is zeker: dit is het WK van de Zuid-Amerikaanse teams. Alles is hier in ons voordeel. We krijgen een Zuid-Amerikaanse wereldkampioen.'

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.