Uiterst vermakelijk WK: recordaantal goals in groepsfase

Reacties

Nu de groepsfase erop zit, kan de balans over die eerste fase van het toernooi worden opgemaakt. Duidelijk is dat het toernooi wat betreft het aantal goals zeker niet teleurstelt.

Uiterst vermakelijk WK: recordaantal goals in groepsfase

Na de 48 groepsduels is er al 136 keer gescoord. Dat is een WK-record, aangezien er in de poulefase nog nooit zoveel gejuicht kon worden. De vorige mijlpaal stond in de boeken sinds het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea, toen 130 doelpunten werden genoteerd in de groepsfase. In 2010 waren dat er in Zuid-Afrika maar 101 en vier jaar daarvoor in Duitsland 117.

Het gemiddelde van 2,83 doelpunten per wedstrijd is eveneens hoog. Kijkend naar het gemiddelde van het hele toernooi stevent het WK in Brazilië af op het meest productieve sinds 1970. In Mexico werd letterlijk een gemiddelde van 2,97 gescoord. In de jaren daaraan voorafgaand lag het wel altijd hoger. Overigens nemen er sinds het WK van 1998 32 ploegen deel aan het WK.

Nederlands elftal
Oranje mag zich de productiefste ploeg van de groepsfase noemen. Met tien goals had de ploeg van bondscoach Louis van Gaal het grootste aandeel in de stortvloed aan goals. Colombia en Frankrijk volgen met negen en acht treffers.

Het toernooi kent na de eerste fase drie topscorers, die allemaal nog mogen hopen op de wereldtitel. Lionel Messi (Arg), Neymar (Bra) en Thomas Müller (Dui) hebben allemaal vier keer gescoord. Daarna komen Robin van Persie, Arjen Robben, James Rodríguez (Col), Enner Valencia (Ecu), Karim Benzema (Fra) en Xherdan Shaqiri (Zwi). Alleen Valencia is van dat stel al uitgeschakeld.

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.