Afsluitende training Oranje, Zuid-Amerikaanse gevechten

Reacties

Het is zaterdag 28 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Afsluitende training Oranje, Zuid-Amerikaanse gevechten

Oranje
Voor het Nederlands elftal is het de dag na de aankomst in Fortaleza en de dag voor de achtste finale tegen Mexico. Op het programma staat niet alleen een persconferentie van bondscoach Louis van Gaal en een Oranje-international, maar (om 23.15 uur) ook de afsluitende training in Estádio Presidente Vargas. Aanvankelijk zou dat gebeuren in Estádio Castelão, ook het toneel waarop Nederland zondag een volgend succes moet boeken, maar de grasmat van het WK-stadion in Fortaleza is in dusdanig slechte staat dat er niet getraind mag worden.

Brazilië – Chili (18.00, in Belo Horizonte)
Maar eerst openen Brazilië en Chili de Zuid-Amerikaanse avond bij de start van het knock-outfase. Het gastland is de favoriet en moet dat na een ietwat tegenvallende groepsfase gaan waarmaken. Wordt het een nachtmerrie of blijft the Brazilian Dream alive? Chili heeft het vuurtje vooraf al opgestookt door te reppen van bevoordeling van Brazilië. Het duel in Belo Horizonte is de ontmoeting van Neymar en Alexis Sánchez, bij Barcelona collega's en nu elkaars vijanden. Welke aanvaller gaat lachend van het veld?

Colombia – Uruguay (22.00, in Rio de Janeiro)
Het tweede Zuid-Amerikaanse gevecht voor een plaats in de kwartfinale wordt juist gekenmerkt door de absentie van dé spitsen. Colombiaan Radamel Falcao heeft door een knieblessure het WK helemaal niet gehaald, Uruguayaan Luis Suarez ontbreekt door eigen toedoen. De vraag is hoe sterk Uruguay is zonder de bijtende redder in nood in de groepsfase. Of is de zware straf voor Suarez juist een extra motivatie, met Colombia als slachtoffer? En hoe presteert Björn Kuipers in Estadio Maracanã, waar hij een jaar geleden nog de Confed Cup-finale floot?

VI Oranje
Er is zaterdag één uitzending van VI Oranje: om 20.25 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven tijdens de uitzending Jan Boskamp en wielrenner Thomas Dekker aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.