Kuipers leidt Zuid-Amerikaanse kraker in achtste finale

Reacties

Het duel tussen Colombia en Uruguay, zaterdag in Estádio do Maracanã (aftrap 22.00 uur), staat onder leiding van Björn Kuipers. De FIFA stelde de Nederlandse scheidsrechter aan voor het zwaarbeladen Zuid-Amerikaanse onderonsje.

Kuipers leidt Zuid-Amerikaanse kraker in achtste finale

Eerder dit toernooi was Kuipers, geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, al actief tijdens Engeland - Italië (1-2) en Zwitsersland - Frankrijk (2-5). De Oldenzaler maakte tijdens beide wedstrijden een goede indruk.

Kuipers is de eerste Nederlander in twintig jaar die een wedstrijd mag fluiten in de knock-outfase van een WK. Mario van der Ende was op 2 juli 1994 de laatste tijdens Spanje - Zwitserland (3-0) in de achtste finale van het toernooi in de Verenigde Staten.

Zaterdag strijden Colombia en Uruguay in Rio de Janeiro om een plaats in de kwartfinale. Het duel is extra beladen door de perikelen rond Luis Suarez. De sterspeler van Uruguay is er zoals bekend dan niet bij, aangezien hij voor liefst negen interlands werd geschorst nadat hij Giorgio Chiellini in diens linkerschouder had gebeten.

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.