Conte licht vertrek toe: 'Moeilijk om te blijven winnen'

Reacties

Succes-trainer Antonio Conte zegt dat zijn beslissing om te vertrekken bij Juventus een gevoelskwestie was.

Conte licht vertrek toe: 'Moeilijk om te blijven winnen'

'Het contract dat me ook volgend seizoen nog hier zou houden, is in goed overleg ontbonden', begon Conte zijn videoboodschap op de website van Juventus. Het bericht was opvallend, aangezien de trainer drie succesvolle jaren kende. Hij werd in 2012, 2013 én 2014 landskampioen met De Oude Dame.

'Aan mijn vertrek is een heel traject vooraf gegaan', legde Conte uit. 'Ik ben volwassener geworden, en mijn gevoel heeft me tot deze keuze gebracht. Het is moeilijk om in de toekomst te blijven winnen met Juventus.' Met die laatste opmerking verwijst hij naar een onderliggende reden van zijn vertrek.

Want ondanks de goede prestaties in eigen land, was er in Turijn flinke teleurstelling over het uitblijven van écht succes in Europees verband. Juve werd afgelopen seizoen door het Galatasaray van Wesley Sneijder in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld. Het daaropvolgende avontuur in de Europa League, dat had moeten eindigen met de finale in eigen stadion, stopte uiteindelijk in de halve finale.

Kritiek
Conte reageerde op de kritiek door te stellen dat er versterkingen moesten komen en baalde ervan dat het erop leek dat de clubleiding voor een dubbeltje op de eerste rang wilde zitten. Maar ook dit seizoen lijken de gewenste versterkingenJuan Cuadrado en Alexis Sánchez (die al naar Arsenal is) niet te komen, terwijl Arturo Vidal op weg schijnt te zijn naar Manchester United.

Het leidde ertoe dat Conte dinsdag, een dag nadat Juventus begon met de voorbereiding, bekend maakte ermee te stoppen. 'Ik wil iedereen bij de club oneindig bedanken voor wat ze me de afgelopen jaren hebben gegeven, als speler en als trainer. Ik wil dat ze trots zijn op wat we de laatste drie jaar hebben bereikt: dat is echt iets historisch.'

Conte lijkt na zijn vertrek de belangrijkste kandidaat te zijn om Cesare Prandelli op te volgen als bondscoach van Italië, maar daarop wilde hij niet vooruitlopen. 'Op dit moment ben ik met mijn hoofd bij de beslissing die ik net bekend heb gemaakt. Ik ga vanaf morgen nadenken over wat de toekomst voor me in petto heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.