Carvajal ontloopt schorsing na vermeend bijten Mandzukic

Reacties

Real Madrid-rechtsback Dani Carvajal hoeft niet langer te vrezen voor een schorsing in de Champions League. De Europese voetbalbond (UEFA) heeft laten weten geen onderzoek in te stellen naar zijn vermeende bijten.

Carvajal ontloopt schorsing na vermeend bijten Mandzukic

Tijdens het bezoek aan Atlético Madrid (0-0) in het eerste kwartfinale-duel kreeg de 23-jarige Spanjaard het met spits Mario Mandzukic aan de stok. Op televisiebeelden leek het alsof hij de Kroaat beet. Na afloop ontkenden de dader én ook het slachtoffer dat dat gebeurd was. De UEFA doet dus ook geen verder onderzoek naar de slaande beweging die de verdediger daarop maakte.

'Na de wedstrijd zag ik dat ik ervan werd beschuldigd dat ik een tegenstander heb gebeten. Maar ik wil hierbij duidelijk zijn dat ik niemand heb gebeten of ook maar een poging daartoe heb gedaan', zo legde Carvajal uit op Twitter.

Zodoende kan Carvajal dus van de partij zijn als bekerhouder Real op 22 april in eigen stadion een halve finaleplek moet afdwingen. 'Het kan niet eindigen met een 0-0 in Estadio Santiago Bernabéu. Het moet daar beslist worden. Het is nu aan onze fans om volgende week de twaalfde man te zijn. Wij zullen in ieder geval alles geven voor een plek in de halve finale', zo  liet hij dinsdagavond na de wedstrijd al direct optekenen.

Zeker is al wel dat Real Madrid tijdens de return niet kan beschikken over Marcelo, die vanwege een gele kaart wel tegen een schorsing aanliep. Dat geldt voor Mario Suárez aan de kant van Atlético. Ook de middenvelder kreeg een gele kaart terwijl hij op scherp stond.

Oordeel hier zelf of Carvajal goed wegkomt of dat een onderzoek inderdaad niet nodig was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.