Oblak blij met optreden, Suárez haalt uit naar arbiter

Atlético Madrid kijkt vol vertrouwen naar de return in de kwartfinle van de Champions League tegen Real Madrid. Dat stelt doelman Jan Oblak, de Sloveen die dinsdagavond met name in de eerste helft van het doelpuntloze gelijkspel in Vicente Calderón uitblonk. Mario Suárez was minder blij.

De doelman hield in die eerste helft Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en James Rodríguez van scoren af. Na rust vocht Atlético zich meer en meer in de wedstrijd en hoefde de Sloveen minder aan de bak, maar gescoord werd er niet. 'Natuurlijk hoop je altijd een doelpunt te maken, maar geen tegentreffers krijgen is ook heel belangrijk', zo duidde Oblak direct na afloop in gesprek met AS de redelijk goede uitgangspositie van Atlético.

'Ik voel me goed, net als het hele team. We hebben keihard gewerkt en kijken uit naar de return over acht dagen', zo vervolgde de goalie. 'Wie er favoriet is, weet ik niet. Madrid heeft een geweldig team en fantastische spelers. Met een 0-0 gelijkspel kan alles nog. We zien het in de return wel.'

Dramatisch
In die return zal middenvelder Suárez (op de foto helemaal links in de muur die doelman Oblak assisteert) er niet bij zijn. Hij kreeg een gele kaart van de Servische arbiter Milorad Mazic. 'En de scheidsrechter was dramatisch', constateerde Suárez na afloop. 'Met alle respect, maar je kunt toch geen Serviër aanwijzen voor zo'n duel? Ik hoop dat ze voor de return een van de allerbeste scheidsrechters aanwijzen. Deze man kon het in ieder geval niet bijhouden.'