VI Live: blik terug op de Champions League-avond

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op de Champions League-avond

22.34 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Juventus start met een overwinning, terwijl de Madrileense derby geen doelpunten opleverde. In Turijn was Arturo Vidal de matchwinner, terwijl Atlético-doelman Jan Oblak de beste man in Madrid was. Over acht dagen de ontknopingen!

Juventus – AS Monaco 1-0
Atlético Madrid – Real Madrid 0-0

22.31 uur: WEER TORRES
Fernando Torres sleurt, duelleert en is even later dicht bij de winnende. De Spanjaard probeert het met een omhaaltje, maar zijn inzet mist snelheid.

22.30 uur: OOK MARCELO MIST RETURN
De linksback krijgt geel na een overtreding op Fernando Torres.

22.29 uur: CALDERÓN SCHREEUWT OM PENALTY
Fernando Torres zet een actie in, maar wordt geblokt door verdediger Sergio Ramos. Torres gaat naar de grond, het stadion ontploft, maar scheidsrechter Milorad Mažic laat verder spelen.

22.26 uur: MARIO SUÁREZ MIST RETURN
De middenvelder van Atlético Madrid stond op scherp en mist door de gele kaart de wedstrijd in Bernabéu.

22.24 uur: CALDERÓN VESTIGT HOOP OP TORRES
Publiekslieveling Fernando Torres mag de laatste tien minuten volmaken. De Spanjaard komt in de ploeg voor Koke.

22.17 uur: ISCO VOOR BENZEMA
Trainer Carlo Ancelotti haalt spits Karim Benzema naar de kant voor aanvallende middenvelder Isco. Real Madrid gaat het in de slotfase met het spitsenduo Bale en Ronaldo proberen. Ondertussen wisselt Atlético Antoine Griezmann voor Raúl García.

22.13 uur: EEN EXTRA AANVALLER BIJ MONACO
Trainer Leonardo Jardim wisselt rechtsback Andrea Raggi voor aanvaller Dimitar Berbatov. De technisch vaardige Bulgaar heeft nog ruim een kwartier om iets aan de achterstand te doen in Turijn.

22.12 uur: MANDZUKIC MOET OPPASSEN
De spits van Atlético speelt met vuur. Mandzukic heeft al een gele kaart op zak en neemt risico met een elleboog aan het adres van Dani Carvajal.

22.10 uur: KANSEN BALE EN RONALDO
Zowel Gareth Bale als Cristiano Ronaldo kan van dichtbij uithalen, maar Diego Godín en Miranda verdedigen ijzersterk. Het is nog steeds 0-0.

22.08 uur: ROLLEN ZIJN OMGEDRAAID
Real Madrid is de grip kwijt. De thuisploeg wordt steeds sterker, maar geeft daardoor wel iets meer ruimte weg achter de defensie. Bloedlink met de voorhoede Ronaldo, Benzema en Bale.....

21.58 uur: GOAL JUVENTUS
Arturo Vidal faalt niet en schiet de bal onberispelijk in de bovenhoek. Juve leidt met 1-0 tegen AS Monaco.

21.56 uur: STRAFSCHOP JUVENTUS
Ricardo Carvalho gaat in de fout, waardoor Juventus mag aanleggen vanaf elf meter.

21.56 uur: MANDZUKIC AANGESLAGEN
Een luchtduel met Sergio Ramos levert Mario Mandzukic een bloedneus op. De spits van Atlético wordt geholpen aan de zijlijn, moet een schoon shirt aantrekken, maar is al snel weer binnen de lijnen.

21.49 uur: KOPKANS ATLÉTICO
Arda Turan knikt, maar zijn inzet mist net de juiste richting.

21.35 uur: ANALYSE EERSTE HELFT
Alfons Groenendijk blikt voor Voetbal International terug op de eerste 45 minuten.

21.31 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Geen treffers in Turijn en Madrid, al was Arturo Vidal in de slotfase dichtbij namens Juventus. De Chileense middenvelder laat een reusachtige kans liggen! In Madrid is Real heer en meester, maar is de ploeg van trainer Carlo Ancelotti nog niet in staat om uitblinker Jan Oblak te passeren.

Atlético Madrid - Real Madrid 0-0
Juventus - AS Monaco 0-0

21.27 uur: OOK JAMES STUIT OP OBLAK
Het wordt eentonig, maar ook de lepe inzet van James Rodríguez is een prooi voor Oblak. Even later pakt de Sloveen weer een inzet van de Colombiaan. Met vijf knappe reddingen is de doelman de beste man tot dusver.

21.21 uur: JUVENTUS DRINGT AAN
Arturo Vidal schiet de bal rakelings over het doel van AS Monaco. De Oude Dame komt iets beter in de wedstrijd, al is het nog niet overtuigend wat de koploper van de Serie A laat zien.

21.17 uur: EN WEER IS DAAR OBLAK
Jan Oblak is zonder twijfel de beste man aan de kant van Atlético! De Sloveense doelman keert dit keer een gevaarlijk schot van Bale en houdt daarmee zijn team op de been. Atlético heeft het zwaar, voor trainer Diego Simeone (foto hierboven) reden om het publiek op te zwepen.

21.10 uur: TÉVEZ LAAT VAN ZICH HOREN
De eerste echte kans voor Juventus is een feit. Op aangeven van Claudio Marchisio laat Carlos Tévez bij de tweede paal dé mogelijkheid op de 1-0 liggen. En dus blijft de Argentijn voorlopig op zes CL-treffers staan.

21.00 uur: MONACO START STERK
En weer is daar Ferreira-Carrasco met een gevaarlijk schot, maar ook dit keer is Juve-doelman Gianluigi Buffon een sta-in-de-weg. De ploeg van trainer Leonardo Jardim is het meest gevaarlijk tot dusver.

20.55 uur: OPNIEUW OBLAK
Cristiano Ronaldo haalt uit, maar ook het schot van de Portugees wordt gestuit door Jan Oblak. De goalie van Atlético heeft het druk in de openingsfase. De Koninklijke heerst.

20.51 uur: HARDE KNAL EVRA
Patrice Evra komt op over de linkerkant en haalt verwoestend uit. Het schot van de Fransman in dienst van Juve vliegt net over het doel van Monaco. Ondertussen is Yannick Ferreira-Carrasco namens de Fransen dicht bij de openingstreffer.

20.49 uur: GROTE KANSE BALE
De eerste grote kans is voor Gareth Bale. Diego Godín maait over de bal heen, waardoor de aanvaller van Real Madrid een vrije doortocht heeft. Bale faalt oog-in-oog met doelman Jan Oblak.

21.46 uur: SIERD LEGT UIT
Atlético Madrid heeft volgens commentator Sierd de Vos de volgende tactiek tegen stadgenoot Real Madrid: táctica catapulto

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE
De eerste kwartfinales in de Champions League zijn onderweg. Twee prachtige wedstrijden, maar die tussen Real en Atlético blijft speciaal. De Madrileense derby staat garant voor spektakel. In Turijn zit landgenoot Maarten Stekelenburg op de bank. De doelman van AS Monaco kijkt vooralsnog toe.

Atlético Madrid – Real Madrid
Juventus – AS Monaco

Luister hier naar de vooruitblik van analyticus Alfons Groenendijk.

20.30 uur: TERUG IN DE TIJD
De cijfers zijn dit seizoen weliswaar in het voordeel van Atlético Madrid, maar de laatste keer dat Real Madrid de onderlinge confrontatie won leverde direct een prijs op. In de Champions League-finale van vorig seizoen was De Koninklijke namelijk te sterk voor stadgenoot Atlético Madrid (4-1 n.v.).

20.25 uur: GOEDE CIJFERS ATLÉTICO MADRID
Atlético Madrid en Real Madrid staan dit seizoen voor de zevende keer tegenover elkaar. De balans slaat duidelijk door in het voordeel van Atlético, dat vier zeges behaalde en twee keer gelijkspeelde. Alle thuisduels van Los Rojiblancos met De Koninlijke leverden de volle buit op: 4-0 in La Liga, 1-0 in de strijd om de Super Cup en 2-0 in het bekertoernooi.

20.19 uur: MARTIAL MEEST GEVAARLIJKE MAN VAN MONACO
Anthony Martial, een speler om in de gaten te houden. De pas negentienjarige aanvaller is dit seizoen topscorer van AS Monaco. De spits was in alle competities goed voor tien treffers, twee meer dan het aantal van de ervaren Bulgaarse aanvaller Dimitar Berbatov, die in Turijn op de bank begint.

20.10 uur: ATLÉTICO MET MANDZUKIC
Bij Atlético Madrid moet het gevaar komen van Mario Mandzukic. De voormalige spits van onder meer Bayern München was dit CL-seizoen al vijf keer trefzeker.

20.03 uur: ATLÉTICO VREEST VOOR RONALDO
Cristiano Ronaldo is ook dit seizoen met acht doelpunten in acht duels bijzonder trefzeker in de CL. De Portugese superster was namens Real Madrid al goed voor 60 doelpunten in 59 duels in het miljoenentoernooi.

19.47 uur: OPSTELLINGEN JUVENTUS – AS MONACO
Ook de opstellingen in Turijn zijn bekend. Maarten Stekelenburg begint zoals verwacht op de bank bij AS Monaco. Trainer Leonardo Jardim kiest zoals gebruikelijk voor doelman Daniel Subasic. De Kroaat moet in Turijn zorgen dat Carlos Tévez niet tot scoren komt. De Argentijnse spits van Juve was dit CL-seizoen al zes keer trefzeker.

Bij De Oude Dame keert Andrea Pirlo terug in de basis. De ervaren middenvelder speelde op 20 februari zijn laatste wedstrijd namens Juve, maar is inmiddels weer volledig hersteld van een kuitblessure. Hieronder de 22 namen. Juventus: Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Pirlo; Marchisio, Vidal, Pereyra; Morata en Tévez. AS Monaco: Subasic; Raggi, Carvalho, Abdennour, Kurzawa; Fabinho, Kondogbia, Moutinho; Carrasco, Martial, Dirar.

19.40 uur: OPSTELLINGEN ATLÉTICO MADRID – REAL MADRID
De opstellingen voor de Madrileens derby zijn bekend. Alle grote namen zijn zoals verwacht van de partij in Estadio Vicente Calderón. Aan de kant van Real Madrid de bekende namen. Bij Atlético begint Fernando Torres op de bank. Coach Diego Simeone geeft de voorkeur aan Mario Mandžukic.

19.30 uur: MONACO DRAMATISCH OP ITALIAANSE BODEM
AS Monaco heeft een beroerde balans op Italiaanse bodem. In alle zes de uitwedstrijden tegen clubs uit de Serie A leden de Monegasken puntenverlies, getuige één gelijkspel en vijf nederlagen. Dat ene puntje haalde Monaco in het seizoen 1991/92: 0-0 bij AS Roma in het Europa Cup II-toernooi. Kan de ploeg van reserve-goalie Maarten Stekelenburg vandaag wel stunten?

19.15 uur: KRAKERS IN MADRID EN TURIJN
Om 20.45 uur staan de eerste twee kwartfinales op het programma in de Champions League. Juventus ontvangt AS Monaco, terwijl Atlético Madrid het in eigen huis opneemt tegen stadgenoot Real Madrid. Doelman Maarten Stekelenburg begint zeer waarschijnlijk op de bank bij AS Monaco.

Bekijk hieronder de vooruitblik van het duel tussen Juve en Monaco.

19.10 uur: ANCELOTTI ROEMT BALE
Bekijk hieronder de vooruitblik van Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti op het Champions League-duel met Atlético Madrid. Met speciale aandacht voor Gareth Bale.

19.00 uur: TRAINER SIMEONE OVER REAL MADRID
Bekijk hieronder de vooruitblik van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.