Real wint ook in eerste kwartfinale niet van Atlético

Reacties

Real en Atlético Madrid hebben in de eerste kwartfinale van de Champions League met 0-0 gelijkgespeeld. In Vicente Calderón was doelman Jan Oblak namens de thuisploeg de grote uitblinker en zorgde hij ervoor dat Atlético ook in de zevende (!) Madrileense derby van dit seizoen niet verloor.

Real wint ook in eerste kwartfinale niet van Atlético

Op 24 mei 2014 stonden Real en Atlético Madrid in Lissabon tegenover elkaar in de finale van de  Champions League. In die eindstrijd behaalde De Koninklijke uiteindelijk La Decima (de tiende Europa Cup I/Champions League-zege) door na verlenging met 4-1 te winnen.

De twee aartsrivalen konden toen nog niet bevroeden dat krap een jaar later nog eens zeven Madrileense clashes afgewerkt zouden zijn. Opmerkelijk is daarbij dat de titelverdediger in de Champions League geen enkele keer won van de stadgenoot. Van de zes confrontaties, in de competitie, in de strijd om de Copa del Rey en de Spaanse Super Cup, won Atlético liefst vier keer en eindigde het traditioneel beladen duel twee keer in een gelijkspel.

Oblak
In het hol van de leeuw leek Real vanavond van plan snel af te rekenen met die zegeloze reeks. Al na drie minuten kreeg Gareth Bale, die op tijd fit was voor de kraker, een enorme kans. Hij profiteerde van een mispeer van Diego Godín, maar was de eerste die de Sloveense doelman Oblak (foto boven) op zijn weg vond.

In het restant van de eerste helft werd de ploeg van trainer Diego Simeone op eigen helft teruggedrongen, maar bleek Oblak met goede reddingen ook een sta-in-de-weg bij pogingen van Ronaldo (vrije trap van ver), Bale (afstandsschot) en twee inzetten van James Rodríguez. Atlético kon daar voor rust slechts een kopballetje en een schotje van Antoine Griezmann tegenover zetten.

Mario Mandzukic beleefde een ongelukkige avond. Een verhit duel met Sergio Ramos leverde hem een bebloed gezicht op. Over acht dagen kan de Kroaat wraak nemen in de return.
Mario Mandzukic beleefde een ongelukkige avond. Een verhit duel met Sergio Ramos leverde hem een bebloed gezicht op. Over acht dagen kan de Kroaat wraak nemen in de return.

In de tweede helft hoefde Oblak minder vaak op te treden en kroop Atlético wat meer uit zijn schulp. Arda Turan kopte bij een van de spaarzame kansen naast in het tweede bedrijf, dat veelvuldig stil lag door de vele overtredingen. Vooral spits Mario Mandzukic had het met de Real-spelers aan de stok. Hij liep bij een verhit duel met Sergio Ramos een bebloed gezicht op en ging even later gemakkelijk naar de grond na een slaande beweging van Dani Carvajal.

Uiteindelijk zag het fanatieke thuispubliek ondanks een invalbeurt van Fernando Torres en twee penalty-claims ook in de slotfase geen treffers meer,  waardoor de return van 22 april de beslissing moet brengen. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti zal in die achtste stadstwist voor het eerst dit seizoen van Atlético moeten winnen (in de reguliere speeltijd of na verlenging) óf na 120 doelpuntloze minuten de strafschoppen beter moeten nemen om uitzicht te houden op prolongatie van De Cup met de Grote Oren. Middenvelder Mario Suárez is daar namens Atlético dan niet bij. Hij kreeg een gele kaart en is daardoor geschorst voor het duel in Santiago Bernabéu. Hetzelfde lot viel Real Madrid-linksback Marcelo ten deel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.