Zevende clash tussen Atlético en Real, Juve thuis ijzersterk

Reacties

De eerste twee heenduels in de kwartfinale van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International brengt acht feiten over de twee duels van dinsdag: Atlético Madrid-Real Madrid en Juventus-AS Monaco.

Zevende clash tussen Atlético en Real, Juve thuis ijzersterk

ATLÉTICO MADRID-REAL MADRID (20.45 UUR)

● Atlético Madrid en Real Madrid staan dit seizoen voor de zevende keer tegenover elkaar. De balans slaat duidelijk door in het voordeel van Atlético, dat vier zeges behaalde en twee keer gelijkspeelde. Alle thuisduels van Los Rojiblancos met De Koninlijke leverden de volle buit op: 4-0 in La Liga, 1-0 in de strijd om de Super Cup en 2-0 in het bekertoernooi.

● Atlético kreeg dit Champions League-seizoen nog geen enkel doelpunt tegen in het eigen Estadio Vicente Calderón. De drie groepswedstrijden en de achtste finalewedstrijd tegen Bayer Leverkusen resulteerden stuk voor stuk in zeges met de klinkende doelcijfers 11-0.

● Real Madrid kwam in 27 van zijn laatste 28 CL-uitwedstrijden tot scoren. De enige keer dat dat niet lukte, was in de kwartfinale tegen Olympique Lyon in het seizoen 2009/10. De Madrilenen verloren slechts vijf van die 28 duels op vreemde bodem.

● Cristiano Ronaldo is ook dit seizoen met acht doelpunten in acht duels bijzonder trefzeker in de CL. De Portugese superster was namens Real Madrid al goed voor 60 doelpunten in 59 duels in het miljoenentoernooi.

Beeld uit één van de zes onderlinge duels tussen Atlético en Real van dit seizoen.
Beeld uit één van de zes onderlinge duels tussen Atlético en Real van dit seizoen.

JUVENTUS - AS MONACO (20.45 UUR)

● Juventus heeft een uitstekend rapport in Europese thuiswedstrijden tegen Franse clubs. Van de elf onmoetingen wonnen de Italianen er negen, tegen twee gelijke spelen. Bovendien overleefde Juventus alle tien knock-outwedstrijden met Franse tegenstanders.

● Juventus speelt tegen AS Monaco zijn zeventiende Europese wedstrijd sinds de opening van het Juventus Stadium in september 2011. Van de zestien eerdere thuisduels ging er slechts één verloren: tegen Bayern München op 10 april 2013 (0-2). De overige ontmoetingen eindigden in negen zeges en zes gelijke spelen.

● AS Monaco heeft een beroerde balans op Italiaanse bodem. In alle zes uitwedstrijden tegen clubs uit de Serie A leden de Monegasken puntenverlies, getuige één gelijkspel en vijf nederlagen. Dat ene puntje haalde Monaco in het seizoen 1991/92: 0-0 bij AS Roma in het Europa Cup II-toernooi.

● De pas negentienjarige aanvaller Anthony Martial is dit seizoen topscorer van AS Monaco. De spits was in alle competities goed voor tien treffers, twee meer dan het aantal van de ervaren Bulgaarse aanvaller Dimitar Berbatov.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.