Productieve Messi draait tegen Eibar warm voor El Clásico

Dankzij een wederom uitblinkende Lionel Messi heeft Barcelona een simpele zege geboekt op Eibar: 0-2. De Catalanen kunnen nu het vizier richten op de duels met Manchester City en Real Madrid.

Dit kalenderjaar staat er geen maat op Messi, die ook in de uitwedstrijd tegen Eibar weer blijk gaf van zijn klasse. Zo liet hij halverwege de eerste helft liefst vijf tegenstanders zijn hielen zien, alvorens de bal af te geven op Neymar, die de geweldige actie van Messi verzuimde te bekronen met een treffer.

In de 31ste minuut was het Messi zelf die Barcelona, dat een aantal spelers spaarde met oog op de aanstaande confrontaties met Manchester City (woensdag) en Real Madrid (zondag), met een strafschop op voorsprong schoot. Na een klein uur besliste de Argentijnse ster de wedstrijd door uit een corner de bal binnen te koppen: 0-2. De lat voorkwam in de slotfase een eretreffer van Federico Piovaccari.

De cijfers van Messi in 2015 nemen daarmee indrukwekkende vormen aan. In zeventien duels was hij namelijk goed voor twintig doelpunten en elf assists. De meest bijzondere mijlpaal werd echter bereikt door invaller Xavi, die zijn 750ste officiële duel voor Barcelona speelde.

Dankzij de reguliere zege op Eibar weet Barcelona zeker dat het volgende week zondag koploper is als het Real Madrid ontvangt. De Catalanen hebben nu vier punten voorsprong op de aartsrivaal uit Madrid. Als de ploeg van trainer Carlo Ancelotti zondag (21.00 uur) wint van Levante is de achterstand bij het begin van El Clásico slechts een punt.